Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το τριθέσιο Δημοτικό Αρχοντοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας

Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού της Σχολής μας συμμετείχαν,  μετά από πρόσκληση της εκπαιδευτικού Μ. Κουτούπη, σε κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τους μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του τριθέσιου Δημοτικού Αρχοντοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Οι μαθητές και των δυο σχολείων αφού διάβασαν το βιβλίο: Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, οργάνωσαν κοινές δράσεις. Αρχικά μέσω skype «έπαιξαν» σκηνές του βιβλίου με ομαδική ανάγνωση και τεχνικές readers theatre. Πραγματοποιήθηκαν τρεις τέτοιες τηλεσυναντήσεις, όπου εκτός των παρουσιάσεων οι μαθητές αντάλλαξαν  πληροφορίες για τον τρόπο ζωής τους, το σχολείο τους και τις ασχολίες τους. Επίσης, στο πλαίσιο των κοινών δράσεων οι μαθητές δημιούργησαν γρίφους και ζωγράφισαν σκηνές του βιβλίου σε μπλουζάκια.

Κορύφωση της Σύμπραξης των δύο σχολείων ήταν η επίσκεψη αντιπροσωπείας μαθητών της Σχολής μας στο Αρχοντοχώρι.
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ο  Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ε. Γαλούνης, ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κ. Β.  Μουρκούσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Α. Σόμπολος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρχοντοχωρίου κ. Γ.  Λιοντάκης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Β. Τσάρκος, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μύτικα κ. Ι.  Βέρρη, η Σχολική Σύμβουλος 9ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Α.  Πάσχου  και ο  Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Θ. Τσιλίκας.
Ακολούθησαν κοινές δράσεις και κατασκευές τις οποίες οι μαθητές παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους.

Σημαντική στιγμή της επίσκεψης ήταν η δωρεά διακοσίων λογοτεχνικών βιβλίων με σκοπό τον εμπλουτισμό της νεοσύστατης σχολικής δανειστικής βιβλιοθήκης.

Η συνεργασία των παιδιών ήταν άριστη και γρήγορα δημιουργήθηκαν φιλίες μεταξύ τους. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά με νέες ιδέες. 

DSC05831.JPGDSC05843.JPGDSC05910.JPGDSC05917.JPGDSC05925.JPGDSC05939.JPGDSC05950.JPGDSC05951.JPGDSC06841.JPG

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.