Διαδραστικοί Πίνακες - e-School

Η διαρκώς αυξανόμενη χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) σε όλο σχεδόν το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας σηματοδοτεί την έλευση μίας νέας εποχής. Ζούμε σε μια δικτυωμένη (γι' αυτό και παγκοσμιοποιημένη) κοινωνία, όπου το διαδίκτυο, ο προσωπικός υπολογιστής, τα κινητά τηλέφωνα και τα ψηφιακά πολυμέσα αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, εργαζόμαστε, ενημερωνόμαστε και ψυχαγωγούμαστε.

Οι εκπαιδευτικοί και η Δ/νση του Σχολείου μας προετοιμάζοντας τους αυριανούς πολίτες, που θα ζήσουν σε μία κοινωνία τεχνολογικά διαρκώς εξελισσόμενη, επιλέξαμε την παιδαγωγική αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της επικοινωνίας στη διδακτική πράξη. Έτσι εντάξαμε στη διδασκαλία μας δύο νέα εκπαιδευτικά εργαλεία: τους διαδραστικούς πίνακες και το e-School.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

Από την Α' Δημοτικού οι μαθητές εξοικειώνονται με το διαδραστικό πίνακα παίζοντας και λύνοντας γραμματικές και μαθηματικές ασκήσεις. Από τη Β' Δημοτικού όλες οι αίθουσες διδασκαλίας είναι εφοδιασμένες με διαδραστικούς πίνακες και η διδασκαλία ανάλογα με το μάθημα και την ενότητα διδάσκεται με τη βοήθειά τους.

Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο της Σχολής μας η διδασκαλία όλων των μαθημάτων γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση του διαδραστικού πίνακα.

Μετά την πλήρη ένταξη του διαδραστικού πίνακα σε όλες της βαθμίδες του Σχολείου μας, καταγράφουμε στα θετικά αποτελέσματα την αμείωτη προσοχή των μαθητών στο μάθημα, περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή, συνεργασία και ανάπτυξη ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Σχεδιάζουμε τα μαθήματα με πλήρη εκμετάλλευση εικόνων, χαρτών, διαγραμμάτων. Έχουμε πρόσβαση σ'ένα μεγάλο πλήθος ψηφιακών πηγών όπως google earth κ.ά. και μ'αυτόν τον τρόπο συνδέουμε την τεχνολογία με το γνωστικό μας αντικείμενο. Γράφουμε σημειώσεις πάνω σε μια εικόνα που προβάλλουμε, αποθηκεύουμε την παράδοσή μας, μπορούμε να την τυπώσουμε ή και να την μοιραστούμε ηλεκτρονικά με τους μαθητές ή και να τις δουλέψουμε από κοινού με άλλους καθηγητές.

 

d1.JPGd2.JPGd3.JPGd4.JPGd5.JPGd6.JPG

e-school

Το e-School είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα διδασκαλίας, υλοποιημένη εξ'ολοκλήρου από το Τμήμα Πληροφορικής του Γυμνασίου που παρέχει τη δυνατότητα αυτοματοποίησης ενός μεγάλου μέρους της εκπαιδευτικής διαδικασίας για καθηγητές και μαθητές της Σχολής μας.

Χρησιμοποιώντας το e-School οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου μπορούν να:
• ενημερώνονται με ανακοινώσεις που αναρτώνται για κάθε μάθημα που διδάσκονται (π.χ. ακριβή ημερομηνία και ώρα διαγωνισμάτων), για εκπαιδευτικές επισκέψεις, διαγωνισμούς, προβολή οπτικοαστικού υλικού κ.λ.π.
• Ενημερώνονται για το πρόγραμμα των διαγωνισμάτων

• βλέπουν το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμά τους

• έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό και σε πρόσθετο υποστηρικτικό διδακτικό υλικό για την καλύτερη κατανόηση και αφομοίωση της διδακτέας ύλης των μαθημάτων τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.