Παραγωγή Video Clip με θέμα την ενδοσχολική βία

Με αφορμή το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας οι μαθητές της E΄ τάξης Δημοτικού του Σχολείου μας, στο πλαίσιο του μαθήματος της τάξης και σε συνεργασία με το μουσικό και εικαστικό τμήμα, δημιούργησαν ένα video clip με θέμα την βία στα σχολεία. Τα παιδία έγραψαν τα ίδια τους στίχους στην τάξη τους, συνέθεσαν την μελωδία στο μάθημα της μουσικής και γύρισαν το video clip στα εικαστικά.
Το video clip παρουσιάστηκε στο 10ήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για Παιδιά με τίτλο, «Μίλα μη φοβάσαι, στο χώρο του σχολείου και του διαδικτύου» το οποίο διοργανώθηκε από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ» στις 20-30 Οκτωβρίου 2011.

Διαβάστε περισσότερα: Παραγωγή Video Clip με θέμα την...

Project Α' Δημοτικού - Κινηματογράφος και Παιδί

Οι ταινίες που ακολουθούν δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του project της Α' Δημοτικού της Σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, που τη σχολική χρονιά 2009-2010 είχε θέμα τον κινηματογράφο.
Τα παιδιά παρακολούθησαν αποσπάσματα από τις πρώτες ταινίες στην ιστορία του, από το βουβό κινηματογράφο και από ταινίες με ήρωες παιδιά. Επισκέφθηκαν το κινηματογραφικόstudio της Σχολής Σταυράκου, εξοικειώθηκαν με τη λειτουργία της κάμερας, με τη λογική του φιλμ και του κινουμένου σχεδίου μέσω πολλαπλών εφαρμογών.

Διαβάστε περισσότερα: Project Α' Δημοτικού - Κινηματογράφος...

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας JOURNÉE INTERNATIONALE DE LA FRANCOPHONIE

Το Γαλλικό Τμήμα Δημοτικού της Σχολής μας, συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας, που διοργανώνεται ετησίως από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με τις Γαλλόφωνες Πρεσβείες. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης των μαθητών καθώς και στη διάδοση της γαλλικής γλώσσας. Το σχολείο μας, συμμετέχει ενεργά κάθε χρόνο σ΄ αυτόν τον διαγωνισμό αποσπώντας πάντα κάποια διάκριση.

Διαβάστε περισσότερα: Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας...

Διαγωνισμός Video - School Lab

Το School Lab είναι μια πρωτότυπη διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργίας κι ανταλλαγής ιδεών για την επιστήμη, η οποία απευθύνεται σε μαθητές από Ε' Δημοτικού
Ο στόχος του School Lab είναι να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τις συναρπαστικές προκλήσεις της επιστήμης και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δεξιότητες στην παρουσίαση των ιδεών τους
Το τμήμα φυσικής της Ε΄ δημοτικού του σχολείου μας, σε συνεργασία με το εικαστικό τμήμα οργάνωσαν ομάδες των τριών μαθητών και γύρισαν τα πειράματά τους σε μικρά χιουμοριστικά βιντεάκια.

Διαβάστε περισσότερα: Διαγωνισμός Video - School Lab

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.