Η τριήμερη εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου στις Σέρρες και στη Λίμνη Κερκίνη

Στις 21, 22 και 23 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου. Ξεκινώντας από τον Σταθμό Λαρίσης φθάσαμε στη Θεσσαλονίκη, όπου επισκεφθήκαμε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΕSΙS) και χάρη στον προσομοιωτή βρεθήκαμε μέσα στο Σινικό τείχος και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την ταινία  για το Everestστο Κοσμοθέατρο ή κινηματογράφο γιγαντοοθόνης με τη μεγαλύτερη επίπεδη γιγαντοοθόνη της Ελλάδας. Τη δεύτερη μέρα επισκεφθήκαμε το οχυρό Ρούπελ, που βρίσκεται ανάμεσα στα όρη Άγκιστρο και Μπέλες, πολύ κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και ξεναγηθήκαμε σε μία στοά των οχυρών, στο μουσείο και στο Ηρώο των πεσόντων. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την περιοχή του υδροβιότοπου της Κερκίνης και κάνοντας  βαρκάδα πλησιάσαμε τις φωλιές των πουλιών, ροδοπελεκάνων, αργυροπελεκάνων και κορμοράνων. Πληροφορηθήκαμε την ιστορία της λίμνης και καταλάβαμε γιατί ο  Θόδωρος Αγγελόπουλος την επέλεξε ως σκηνικό για την ταινία του «Το λιβάδι που δακρύζει». Επίσης, ψυχαγωγηθήκαμε με αθλητικές δραστηριότητες και στη συνέχεια περιηγηθήκαμε το γραφικό χωριό Άνω Πορόϊα, μια περιοχή σπάνιας φυσικής ομορφιάς, στους πρόποδες του όρους Μπέλλες και σε απόσταση αναπνοής από τη λίμνη Κερκίνη.

Διαβάστε περισσότερα: Η τριήμερη εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου...

Η τριήμερη εκδρομή της Β΄ Γυμνασίου σε Δελφούς - Αράχωβα - Ναύπακτο

Στις 21-23 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή της Β΄  Γυμνασίου  στους Δελφούς, την Αράχωβα, το Γαλαξίδι και τη Ναύπακτο. Αρχικά επισκεφθήκαμε την  Οινοποιία ACHAIA  CLAUSS, η οποία δραστηριοποιείται αδιάκοπα από το 1861 μέχρι σήμερα και στη συνέχεια απολαύσαμε τη βόλτα μας στη γραφική Ναύπακτο. Οι επόμενες μέρες ήταν γεμάτες με ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε η ξενάγηση στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η επίσκεψή μας στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών καθώς και στο Μουσείο των Δελφών, όπου θαυμάσαμε έργα απαράμιλλης ομορφιάς και μεγάλης πολιτιστικής αξίας. Η επιβλητικότητα του αρχαιολογικού χώρου του Μαντείου, με το αρχαίο θέατρο και το στάδιο, σε συνδυασμό με  το μοναδικό δελφικό τοπίο, μας μάγεψαν.

Διαβάστε περισσότερα: Η τριήμερη εκδρομή της Β΄ Γυμνασίου...

Η διήμερη εκδρομή της Α΄ Γυμνασίου σε Ναύπλιο – Επίδαυρο - Μυκήνες

Η εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδρομή των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Απριλίου 2016 με προορισμό την ιστορική πόλη του Ναυπλίου. Πρώτος σταθμός της εκδρομής μας ήταν οι ξακουστές Μυκήνες. Μέσα από την ξενάγηση στην Ακρόπολη των Μυκηνών με την περίφημη Πύλη των Λεόντων και στη συνέχεια στον θολωτό τάφο, τον «θησαυρό του Ατρέα» και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, είχαμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε έναν από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς της ελληνικής προϊστορίας. Λίγο αργότερα αντικρίσαμε το όμορφο Ναύπλιο με σημείο αναφοράς το Μπούρτζι, το νησάκι-φρούριο στην είσοδο του Αργολικού κόλπου. Το ίδιο βράδυ είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης,  να επισκεφθούμε την ιστορική Πλατεία Συντάγματος με το τζαμί του Αγά – Πασά και το Αρχαιολογικό Μουσείο και να βρεθούμε στην Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, εκεί όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Διαβάστε περισσότερα: Η διήμερη εκδρομή της Α΄ Γυμνασίου σε...

Γιορτή λήξης Γυμνασίου

Την Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016 και ώρα 19:00΄ οι μαθητές του Γυμνασίου της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς τους (διαθεματικές εργασίες, δημιουργικές δράσεις, video) και την παράσταση του English Theatre Society "Much Ado About Nothing". 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιήθηκε στο θέατρο της Σχολής μας στην Παλλήνη.
 
 
Drone.jpgIMG_9811.JPGIMG_9815.JPGIMG_9816.jpgIMG_9819.JPGIMG_9827.JPGIMG_9828.JPGIMG_9838.JPGIMG_9840.JPGIMG_9841.JPGIMG_9851.JPGIMG_9860.JPGIMG_9861.JPGIMG_9869.JPGIMG_9870.JPGIMG_9876.JPGIMG_9880.JPGIMG_9884.JPGIMG_9887.JPG
 
 
 
 
 
 

Μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων και της Α΄ Γυμνασίου της Σχολής

Την Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 με το τουρνουά LEAP με συμμετοχή τυφλών και βλεπόντων παιδιών της Α΄ Γυμνασίου και των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του Δημοτικού της Σχολής ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τη SciFy.
Η SciFY είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που αναπτύσσει κορυφαία τεχνολογία πληροφορικής για να λύσει πραγματικά προβλήματα της ζωής και τη διαθέτει δωρεάν σε όλους, μαζί με τη σχεδίαση, τις λεπτομέρειες υλοποίησής της και την αναγκαία υποστήριξη.
Η συνεργασία μας αυτή ξεκίνησε με τη συνάντηση και ενημέρωση των μαθητών μας από την κ. Ελίνα Μακρή, εθελόντρια συνεργάτη της SciFy, για το σκοπό και την δράση του οργανισμού. Στη συνέχεια έγινε επίδειξη των παιχνιδιών στους μαθητές μας και ευαισθητοποίησή τους στο θέμα της τυφλότητας.
Στη δεύτερη φάση όλοι οι μαθητές των τριών τάξεων έπαιξαν κατά τη διάρκεια της πληροφορικής τα παιχνίδια και αντιλήφθηκαν μόνοι τους τις δυσκολίες, αλλά κυρίως τις ιδιαίτερες ικανότητες που έχουν οι τυφλοί μαθητές.
Στόχος της τελικής φάσης, που διενεργήθηκε σήμερα, είναι η επαφή τυφλών-βλεπόντων, το σπάσιμο των στεγανών μεταξύ τους, η αλληλοκατανόηση, η ανάδειξη της τυφλότητας ως skill, η επαφή των βλεπόντων με την αναπηρία.
 
Μια εμπειρία μοναδική για τους συμμετέχοντες σε όλες τις φάσεις, που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να κατανοήσουν έμπρακτα την έννοια του σεβασμού στη διαφορετικότητα και της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των ανθρώπων.
 
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.