Εκπαιδευτικές επισκέψεις - Οκτώβριος 2015

Η Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ» ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν την Ακρόπολη των Αθηνών και ξεναγήθηκαν στους τρεις αρχαίους ναούς, τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο και το ναό της Απτέρου Νίκης. Η Ακρόπολη των Αθηνών, ο επονομαζόμενος  "ιερός βράχος" ήταν αφιερωμένος στη θεά Αθηνά και είναι ο πιο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα.

Οι μαθητές περνώντας από τη μικρή είσοδο κάτω από τον πύργο του ναού της Αθηνάς Νίκης αντίκρισαν τη δυτική πλευρά των Προπυλαίων,  της μνημειώδους εισόδου στο ιερό κατά την κλασική εποχή.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στον κυρίως ιερό χώρο της Ακρόπολης, στην κορυφή του λόφου, όπου βρίσκεται ο Παρθενώνας, το κορυφαίο μνημείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, που ήταν αφιερωμένο στην Αθηνά Παρθένο και οικοδομήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του Περικλή. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε στη βόρεια πλευρά του λόφου όπου βρίσκεται το Ερέχθειο, που πήρε την ονομασία του από το μυθικό βασιλιά Ερεχθέα. Στη νότια πρόσταση του Ερεχθείου που είναι και η πιο γνωστή, οι μαθητές θαύμασαν τις Καρυάτιδες, που στήριζαν την οροφή, αντί για κίονες.

Ήταν μία εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη επίσκεψη!

1.jpg2.jpg3.JPG4.JPG5.JPG6.JPG

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Tην Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν το αρχαίο Θέατρο του Διονύσου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του τόπου μας. Οι μαθητές μας, συμμετέχοντας στην εκπαιδευτική δράση: “Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων-Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα”, ξεναγήθηκαν στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο. Στη συνέχεια, ο κ. Κωνσταντίνος Μπολέτης, αρχιτέκτονας-αναστηλωτής και κύριος υπεύθυνος της αναστήλωσης του θεάτρου, ενημέρωσε τους μαθητές για την πρόοδο των εργασιών, καθώς το Σχολείο μας, σε συνεργασία με το σωματείο “ΔΙΑΖΩΜΑ”, έχει υιοθετήσει το κορυφαίο αυτό μνημείο, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αναστήλωσή του. Ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή περιήγηση που μας έφερε πιο κοντά στην αρχαία κληρονομιά μας.

1.JPG2.JPG3.JPG4.JPG5.JPG

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.