Ανανέωση συνεργασίας με τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Στο πλαίσιο ανανέωσης της συνεργασίας του Σχολείου μας με τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016, στο θέατρο της Σχολής μας, απονομή αριστείων στους μαθητές μας για την εξεταστική Μαΐου 2015. Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και επίδοση της νέας πινακίδας του Ινστιτούτου στον Γενικό Διευθυντή της Σχολής, κ. Α.Ι.Παναγιωτόπουλο. 

Κριτήρια για την ανανέωση αυτής της συνεργασίας αποτελούν το υψηλό επίπεδο του προγράμματος σπουδών που διαθέτει η Σχολή μας, ο αριθμός των μαθητών μας που επιλέγει να διδαχθεί τη γαλλική γλώσσα και τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών μας στις εξετάσεις γλωσσομάθειας (100% επιτυχία σε όλα τα διπλώματα για το 2015) τα οποία είναι κάθε χρόνο υψηλότερα από τον πανελλήνιο μέσο όρο. 

Η απονομή έγινε από τον κ. Νικόλα Χριστοδούλου, Διευθυντή της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. 

DSCF3085.jpgDSCF3089.jpgDSCF3095.jpgDSCF3101.jpgDSCF3105.jpgDSCF3107.jpg

Τελετή απονομής διπλωμάτων 2016

Ο κ. Νικόλας Χριστοδούλου, Διευθυντής Εξετάσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, μας τίμησε με την παρουσία του κατά την απονομή αριστείων και διπλωμάτων που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο της Σχολής μας την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2016.

Αφού συνεχάρη τους μαθητές μας για τις επιδόσεις τους, απένειμε αριστεία στους πρώτους κάθε διπλώματος. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο της εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας για την μελλοντική τους πορεία και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

DSCF3105.jpgDSCF3108.jpgDSCF3112.jpgDSCF3115.jpgDSCF3122.jpg

Συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο

oui-je-parle-francai

Το Σχολείο μας υπέγραψε τον Μάρτιο του 2009 Σύμφωνο Συνεργασίας με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας με στόχο την προώθηση και πιστοποίηση της γαλλικής γλώσσας (DELF, DALF, SORBONNE). Αποτελεί μέλος του δικτύου «Oui, je parle français» λόγω του υψηλού επιπέδου προγράμματος σπουδών που διαθέτει και των ποσοστών επιτυχίας των μαθητών μας στις εξετάσεις του DELF και του SORBONNE το οποίο είναι κάθε χρόνο υψηλότερο από τον πανελλήνιο μέσο όρο.

 Το Σύμφωνο Συνεργασίας εξασφαλίζει στο σχολείο μας:

  • Προτεραιότητα σε πληροφορίες και απαντήσεις που αφορούν σε διπλώματα, προγράμματα, διαδικασία εξετάσεων και αποτελέσματα.
  • Προτεραιότητα στην ομαδική εγγραφή των μαθητών μας στις εξετάσεις και στην αποστολή των διπλωμάτων.
  • Προτεραιότητα συμμετοχής σε επιμορφωτικά σεμινάρια, που αφορούν στην παιδαγωγική διαδικασία και στις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα για τους καθηγητές της σχολής μας, οι οποίοι είναι μέλη του σώματος των εξεταστών και διορθωτών του Γαλλικού Ινστιτούτου.
  • Καινοτόμο παιδαγωγικό υλικό.

 

Τελετή απονομής διπλωμάτων 2013

Ο κ. Ν.Χριστοδούλου, Διευθυντής του Γραφείου εξετάσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, μας τίμησε με την παρουσία του κατά την καθιερωμένη τελετή απονομής διπλωμάτων και βραβείων που πραγματοποιήθηκε στις 29/01/2013 στο θέατρο της Σχολής μας.

Μιλώντας στους μαθητές μας, αφού τους συνεχάρη για την επίδοση και την επιτυχία τους, αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο της εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας για την πορεία των μελλοντικών τους σπουδών καθώς και για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Στη συνέχεια ακολούθησε η απονομή των διπλωμάτων.

 

photo002.jpgphoto003.jpgphoto004.jpg

Το Γαλλικό Ινστιτούτο τιμά τον κ. Α.Ι.Παναγιωτόπουλο

Το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας τιμά τον κ. Α.Ι.Παναγιωτόπουλο

Τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011, σε μια ξεχωριστή τελετή στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας τίμησε τον Γενικό Διευθυντή της Σχολής μας, Α.Ι.Παναγιωτόπουλο, με το παράσημο του Chevalierdes Palmes Academiques.
Η κα Catherine Suard, Σύμβουλος Συνεργασίας και Πολιτιστικής Δράσης και Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, μίλησε για την προσωπικότητα του Α.Ι.Παναγιωτόπουλου και επεσήμανε τη μακρόχρονη συμβολή του στο χώρο της παιδείας, καθώς και τη στήριξη που παρέχει στη διδασκαλία και διάδοση της γαλλικής γλώσσας και κουλτούρας.
Εκείνος με τη σειρά του, αφού ευχαρίστησε θερμά για την τιμή που του έγινε, αναφέρθηκε στη συμβολή του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών στην ανάπτυξη δεσμών μεταξύ του γαλλικού και του ελληνικού πολιτισμού. Επίσης, τόνισε τη σημασία που έχει σήμερα για το Σχολείο μας η στενή επί δεκαετίες συνεργασία τους, που αντανακλά τη γνώση της γλώσσας και του πολιτισμού της Γαλλίας που έχει ο ίδιος, και βασίζεται στο ζήλο και την αφοσίωση με την οποία διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας.
«Γι' αυτό», επεσήμανε, «θα μου επιτρέψετε να πω, ότι στο πρόσωπό μου τιμάται η συλλογική δουλειά της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου». Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Διευθυντή του Γραφείου εξετάσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και φίλο της Σχολής, κ. Ν. Χριστοδούλου.
Η βραδιά τελείωσε με την κοπή της πίτας στο Cafe «Paris-Athenes» από τον πρέσβη της Γαλλίας, κ. Christophe Farnaud. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου και πολλοί άλλοι.

timi-gie1  timi-gie2 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.