Ο συγγραφέας Christophe Galfard στο Σχολείο μας

 
Την Πέμπτη 3 Απριλίου,επισκέφτηκε τη Σχολή μας ο αστροφυσικός, μαθητής του Stephen Hawking και συγγραφέας του νέου βραβευμένου βιβλίου «Ο Πρίγκιπας των Νεφών ΙΙ – Το πρωινό των τριών ήλιων», Δρ. Christophe Galfard και παρουσίασε στους μαθητές μας «ένα κοσμικό ταξίδι μέσα από την Ιστορία της Γης». Η παρουσίαση του βραβευμένου συγγραφέα εντάσσεται στην προσπάθεια να γίνουν κατανοητά πολλά και διαφορετικά φυσικά φαινόμενα με απώτερο στόχο να δημιουργηθεί ένα πνεύμα οικολογικής ευαισθησίας.
 
Το νέο βιβλίο του Christophe Galfard με τίτλο «Ο πρίγκιπας των Νεφών ΙΙ - Το πρωινό των τριών ήλιων» απέσπασε το Πρώτο Βραβείο Γαλλικού Νεανικού Βιβλίου για το Περιβάλλον 2013 και πρόσφατα εκδόθηκε και στην Ελλάδα.
Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο δράση, το οποίο ευαισθητοποιεί οικολογικά και ενσωματώνει αρμονικά την επιστημονική εξήγηση φυσικών φαινομένων. Αποτελεί ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα για τα παιδιά και ένα χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς.
Το πρώτο βιβλίο της σειράς «Πρίγκηπας των Νεφών»,ένα καινοτόμο βιβλίο που συναρπάζει, κατέκτησε το νεανικό αναγνωστικό κοινό και απέσπασε δύο βραβεία στη Γαλλία (Βραβείο επιστημονικού νεανικού βιβλίου από το Υπουργείο Παιδείας, Βραβείο καλύτερου νεανικού μυθιστορήματος) και στην Ελλάδα το Α’ Βραβείο Μετάφρασης από την Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας.
 
Ο συγγραφέας απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών μας, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν με την αμεσότητα και τη ζωντάνια του λόγου του.
 
Το ίδιο βράδυ, μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αστεροσκοπείου Αθηνών και παρατήσαν μαζί με τον κ. Galfard τον έναστρο ουρανό. Η εμπειρία ήταν για όλους μοναδική!
 
DSC03494.JPGDSC03503.JPGDSC03524.JPGDSC03528.JPGDSC03542.JPGDSC03551.JPG

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.