Documenta in Athen

Οι μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου που διδάσκονται τη Γερμανική Γλώσσα είχαν τη δυνατότητα την Πέμπτη, 9.3.17, να βιώσουν τα 60 μέχρι τώρα χρόνια της documenta (documenta I – XIII, 1955-2012) κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Goethe Institut Athen. Η έκθεση documenta οργανώνεται κάθε πέντε χρόνια με σκοπό να φέρει το κοινό πιο κοντά στη σύγχρονη τέχνη. Οι μαθητές εξερεύνησαν την έκθεση, μέσα από ένα κουίζ και άλλες δραστηριότητες έγινε αντιληπτή η ιδέα της έκθεσης και η εξερεύνηση συνεχίστηκε στη βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου με επιπλέον δράσεις. 

1.JPG2.JPG3.JPG4.JPG5.JPG6.JPG

Η θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στα Γερμανικά…

Μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Σχολής μας παρακολούθησαν την Παρασκευή, 30.9.16 την παράσταση «Αντιγόνη» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στα Γερμανικά. Η παράσταση, που παίχτηκε  στο Θέατρο Bauturm της Κολωνίας, ανέβηκε στην Αθήνα, για μία και μοναδική φορά.

Tο ζήτημα που έθεσε η παράσταση - 2.500 χρόνια μετά τη γέννηση της Δημοκρατίας - είναι πώς ο σύγχρονος άνθρωπος, απαλλαγμένος από τύψεις, ενοχές και κάθε μορφής ηθικές αναστολές, ορθολογιστής, αλλά εγκλωβισμένος πλέον στην οικονομικοποιημένη σκέψη του, εξελίσσεται με τις πράξεις του σε απειλή για την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας στην Ευρώπη σήμερα.

Το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας της Σχολής εξασφάλισε εισιτήρια για τους μαθητές και η βραδιά αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας! 

IMG_2788.JPGIMG_2792.JPGIMG_2796.JPGIMG_2798.JPGIMG_2805.JPG

Ενημέρωση για σπουδές στη Γερμανία

Στο Θέατρο της Σχολής μας πραγματοποιήθηκε στις 20 Απριλίου 2016 ενημερωτική εκδήλωση για τις σπουδές στη Γερμανία. Χρήσιμες πληροφορίες  σχετικά με τις προϋποθέσεις εισαγωγής,  τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τη φοιτητική ζωή έδωσε στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, ο κ. Alexander Roggenkamp, διευθυντής του Ενημερωτικού Κέντρου DAAD. 

DSC09501.JPGDSC09506.JPGDSC09508.JPGDSC09509.JPGDSC09514.JPGDSC09518.JPG

UMDENKEN – VON DER NATUR LERNEN

001

Μαθητές του Γυμνασίου της Σχολής μας επισκέφτηκαν το απόγευμα της Πέμπτης τη διαδραστική έκθεση UMDENKEN – VONDERNATURLERNEN (Αλλάζω νοοτροπία. Μαθαίνω από τη φύση.) στο Goethe Institut. Η έκθεση επικεντρωνόταν στα τέσσερα στοιχεία της φύσης και είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για περιβαλλοντικά ζητήματα και να συνδυάσει το μάθημα των Γερμανικών με την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στις δραστηριότητες της έκθεσης και οι εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές!

001.jpg002.jpg003.jpg004.jpg005.jpg006.jpg007.jpg008.jpg009.jpg

"Die Schutzflehenden" - «Ικέτιδες»

Η θεατρική παράσταση «Ικέτιδες» εμπνευσμένη από το ομώνυμο έργο του Αισχύλου γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο γνωστό Θέατρο Bauturm της Κολωνίας, έλαβε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Art Carnuntum στη Βιέννη και παρουσιάστηκε στο Κρατικό Θέατρο του Ντύσσελντορφ.  Στο έργο ξεδιπλώνεται η ιστορία σύγχρονων προσφύγων και ταυτόχρονα παρουσιάζεται με αποστασιοποιημένο βλέμμα η πολιτική στάση της Ευρώπης στο  θέμα «πρόσφυγας». Το αρχαίο δράμα συναντά το σύγχρονο Θέατρο - Ντοκουμέντο.

Το Ινστιτούτο Goethe έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές του σχολείου μας να παρακολουθήσουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Παρασκευή, 9. Οκτώβρη 2015 τη θεατρική παράσταση που ανέβηκε στην Αθήνα για μια και μόνο φορά στη γερμανική γλώσσα.

1.jpg2.jpg3.jpg

“Jugend in Deutschland” – “Jugend in Griechenland”

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του σχολείου μας μια έκθεση αφίσας με θέμα «Jugend in Deutschland» (“Νεολαία στη Γερμανία”) σε συνεργασία με το Goethe Institut Athen. Το συγκεκριμένο Projekt έδωσε το λόγο στους έφηβους. Τα έργα της έκθεσης αποτελούσαν δημιουργία μαθητών από το Βερολίνο εκφράζοντας θέματα που τους απασχολούν, όπως οικογένεια, σπουδές, περιβάλλον, φιλία.  Οι μαθητές του Γυμνασίου της Σχολής μας περιηγήθηκαν στην έκθεση  και οι αφίσες αποτέλεσαν την αφορμή για δημιουργικές συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων. Στη συνέχεια επιμελήθηκαν τις δικές τους αφίσες με θέματα από την καθημερινότητα και τα ενδιαφέροντά τους και διοργάνωσαν δεύτερη έκθεση με θέμα «Jugend in Griechenland» (“Νεολαία στην Ελλάδα”). Τέλος, οι μαθητές παρουσίασαν τις αφίσες τους και αντάλλαξαν ιδέες στο ερώτημα : “Womit beschäftigt sich die Jugend in Griechenland?” (“Τι απασχολεί τη νεολαία στην Ελλάδα;”).

P1020955.JPGP1020977.JPGP1030088.JPG

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.