Δεύτερη θέση στον διαγωνισμό «Η εφεύρεση των ονείρων μου» του Goethe Institut

Mαθητές της Β’ Γυμνασίου της Σχολής μας κέρδισαν τη 2η θέση συμμετέχοντας στον διαγωνισμό με θέμα «Η εφεύρεση των ονείρων μου» στο πλαίσιο της διαδραστικής έκθεσης «Γερμανία – η χώρα των εφευρέσεων και της έρευνας» του Goethe Institut. Στο βίντεο συμμετείχαν οι μαθητές Τσουρούφλη Ζωή και Μπαρτσώτας Γιάννης. 

Την Τετάρτη, 13. Δεκεμβρίου 2017, έγιναν τα επίσημα εγκαίνια της στο Goethe Institut. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το βίντεο του σχολείου μας και έγινε η απονομή του βραβείου! 

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών συνεχάρη τους μαθητές μας για τη διάκρισή τους στον διαγωνισμό.

“ Ein Hundekrimi” – Μια υπόθεση μυστηρίου

Το λογοτεχνικό μας ταξίδι συνεχίζεται στη Βιβλιοθήκη της Σχολής μας…  Οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού ξετυλίγουν την ιστορία μυστηρίου του βιβλίου “ Ein Hundekrimi” στο πλαίσιο Φιλαναγνωσίας. LesenmachtSpaß!!! 

IMG_3904.JPGIMG_3905.JPGIMG_3906.JPG

Projekt: Weihnachtskarten austauschen

Οι μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού των Γερμανικών παίρνουν μέρος στο Projekt: Weihnachtskarten austauschen und Weihnachtsfeiern kennen lernen μέσω της κοινότητας των σχολείων της Ευρώπης e-twinning. Ετοίμασαν χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές και θα τις ταχυδρομήσουν σε σχολεία της Ευρώπης με σημείο αναφοράς τη Γερμανική Γλώσσα.

1.jpg2.jpg3.jpg

11. November, der Martinstag

Η 11. Nοεμβρίου, ημέρα εορτασμού προς τιμή του Αγίου Μαρτίνου, είναι μια ξεχωριστή μέρα στην Αυστρία και στη Γερμανία, κυρίως στις περιοχές της Ρηνανίας – Σαξονίας. Αυτή η γιορτή συμβολίζει το πνεύμα αλληλεγγύης και αγάπης για το συνάνθρωπο. Οι μαθητές της Γ’ και Δ’ Δημοτικού έμαθαν για την πράξη του St. Martin, μιλήσαμε μέσα στην τάξη για την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης , φτιάξαμε τα δικά μας φαναράκια και τραγουδήσαμε τραγούδια για τον Άγιο Μαρτίνο, “Laterne, Laterne…” και “Ich gehe mit meiner Laterne”.

file1.jpgfile2.jpgfile3.jpgfile4.jpgfile5.jpgfile6.jpg

 

“ Ein Hundekrimi” – Μια υπόθεση μυστηρίου

Οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού που διδάσκονται τα Γερμανικά ξεκίνησαν να εξιχνιάζουν την υπόθεση του βιβλίου “Ein Hundekrimi” στο πλαίσιο Φιλαναγνωσίας. Οι μαθητές διαβάζουν, κατανοούν την ιστορία και στη συνέχεια την αποδίδουν με δικά τους λόγια στα Γερμανικά.

Ένα λογοτεχνικό ταξίδι μυστηρίου ξεκίνησε! 

IMG_3352.JPGIMG_3353.JPGIMG_3354.JPG

Oktoberfest 2016

Όπως κάθε χρόνο γιορτάσαμε και φέτος το Oktoberfest!! Όλες οι τάξεις του Δημοτικού συμμετείχαν, δοκίμασαν γερμανικές γεύσεις και γνώρισαν την τόσο γνωστή γιορτή της Γερμανίας. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.