Βράβευση του project «Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία στη ζωή μας»

1

Ομάδα μαθητών με εισηγήτρια τη μαθήτρια Μιχαέλα Αλεξανδρίδη, βραβεύτηκαν (1ο βραβείο Γυμνασίου) από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών για τη δημιουργικότητα και για την πρωτοτυπία με την οποία επεξεργάστηκαν την προηγούμενη σχολική χρονιά, το project με θέμα: «Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία στη ζωή μας».

Διαβάστε περισσότερα: Βράβευση του project «Τα...

Ταξίδι στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA-ESAC)

45a

Το Τμήμα Φυσικών Επιστημών της Σχολής μας οργάνωσε εκδρομή των μαθητών των Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γυμνασίου και της Α’ τάξης του Λυκείου της Σχολής μας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA-ESAC) στη Μαδρίτη, μετά από πρόσκλησή του, από τις 15 έως και τις 18 Νοεμβρίου 2018.

Διαβάστε περισσότερα: Ταξίδι στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό...

Ηλεκτρομαγνητισμός: Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο περιβάλλον μας

hm

Ο σημερινός άνθρωπος ζει σε ένα περιβάλλον τεχνολογικά προηγμένο, χαρακτηριστικά εμβαπτισμένο στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτά που δημιουργεί για να απολαμβάνει το φως, όσο θέλει, όλο το 24ωρο. Αφότου κατάφερε αυτό  το πανίσχυρο φυσικό στοιχείο να το εξημερώσει και να το μετατρέψει σε συνεργάτη του, είδε ότι ο ηλεκτρομαγνητισμός μπορεί να έχει πολυποίκιλες, αποδοτικές και ρηξικέλευθες εφαρμογές.

Διαβάστε περισσότερα: Ηλεκτρομαγνητισμός: Τα...

Επιστημονικό ταξίδι στο Istituto Italiano di Technologia (IIT)

genova

Το Τμήμα Φυσικών Επιστημών της Σχολής μας οργάνωσε εκδρομή μαθητών του  Γυμνασίου  και του Λυκείου στο Istituto Italiano di Technologia (IIT), στη Γένοβα μετά από πρόσκλησή του,  από τις 23 έως και τις 26 Νοεμβρίου 2017. Το IΙΤ είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας της Ιταλίας.

Διαβάστε περισσότερα: Επιστημονικό ταξίδι στο Istituto...

Το "Ταξίδι της Αριάδνης"

1

Την Τετάρτη 2 Μαḯου, οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου επισκέφθηκαν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος" και παρακολούθησαν την οπτικοακουστική δημιουργία του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών το "Ταξίδι της Αριάδνης". Η παράσταση εμπνευσμένη από τον κόσμο της Κνωσού, εντυπωσίασε τους μαθητές καθώς συνδυάζει καινοτόμες τεχνικές projection-mapping, 2D/3D animation και πρωτότυπη μουσική σύνθεση.

Διαβάστε περισσότερα: Το "Ταξίδι της Αριάδνης"

Είμαστε αστρόσκονη…

01

Την Τρίτη 24 Απριλίου επισκέφτηκε τη Σχολή μας ο επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Ιδρύματος κ. Διονύσης Σιμόπουλος. Μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου συνάντησαν τον διακεκριμένο επιστήμονα Αστροφυσικής και συζήτησαν μαζί του με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Είμαστε αστρόσκονη. Σύμπαν, μια ιστορία χωρίς τέλος», το οποίο είχαν μελετήσει. Ο συγγραφέας απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών με ιδιαίτερη παραστατικότητα, απλότητα αλλά και ταυτόχρονα επιστημονική πληρότητα.

Διαβάστε περισσότερα: Είμαστε αστρόσκονη…

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.