Η ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου κατέκτησε το 2ο βραβείο μηχανικού σχεδιασμού στον διαγωνισμό FLL

fll win

Η ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου μας κατέκτησε το 2ο Βραβείο Μηχανικού Σχεδιασμού Robot Design στον Πανελλήνιο Δαγωνισμό Ρομποτικής First Lego League που διεξήχθη 16-17 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.
Οι μαθητές μας ξεχώρισαν με την πρωτότυπη και καινοτόμο κατασκευή του ρομπότ τους, η οποία σε συνδυασμό με τον άρτιο προγραμματισμό και την αναλυτική παρουσίαση στους κριτές έφερε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα: Η ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου...

Οι μαθητές του Γυμνασίου συναντούν την διακεκριμένη επιστήμονα κ. Κυριοπούλου

IMG 3945

Οι μαθητές του Γυμνασίου, της Στ’ Δημοτικού και της Α’ Λυκείου υποδέχθηκαν την κ. Ολυμπία Κυριοπούλου η οποία δρα στον κλάδο της αεροδιαστημικής, σε θέματα μηδενικής βαρύτητας. Η κ. Κυριοπούλου παρουσίασε τη ζωή της από το Πανεπιστήμιο έως σήμερα. Εργάζεται στη Ζυρίχη, φτιάχνοντας υποστηρικτικές δομές για δορυφόρους (γεωσκόπησης, τηλεπικοινωνίας, εξερεύνησης, πλοήγησης, επικοινωνίας κ.ά.) και εκτελεί πειράματα, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, τα οποία θα μπουν σε πυραύλους και διαστημικά οχήματα για να κάνουν έρευνα σε μηδενική βαρύτητα.

Διαβάστε περισσότερα: Οι μαθητές του Γυμνασίου συναντούν...

Το πείραμα του Ερατοσθένη

IMG 0877

Την ημέρα της εαρινής ισημερίας,  οι μαθητές του Γυμνασίου, πραγματοποίησαν «Το πείραμα του Ερατοσθένη» (3ος αι. π.Χ.). Υπολόγισαν την περιφέρεια και την ακτίνα της Γης με τη βοήθεια τεχνολογικών μέσων όπως το google earth αλλά και απλών εργαλείων, ακολουθώντας την ευφυή μέθοδο του γεωγράφου, αστρονόμου και μαθηματικού Ερατοσθένη.

Διαβάστε περισσότερα: Το πείραμα του Ερατοσθένη

Safer Internet Day 2019

IMG 0750

Με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» εορτάστηκε για 16η συνεχόμενη χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου οργάνωσε εκδήλωση στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί του Υπουργείου Παιδείας στην οποία συμμετείχαν εμπλεκόμενοι φορείς, εκπαιδευτικοί και πολλοί μαθητές.

Διαβάστε περισσότερα: Safer Internet Day 2019

Βράβευση του project «Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία στη ζωή μας»

1

Ομάδα μαθητών με εισηγήτρια τη μαθήτρια Μιχαέλα Αλεξανδρίδη, βραβεύτηκαν (1ο βραβείο Γυμνασίου) από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών για τη δημιουργικότητα και για την πρωτοτυπία με την οποία επεξεργάστηκαν την προηγούμενη σχολική χρονιά, το project με θέμα: «Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία στη ζωή μας».

Διαβάστε περισσότερα: Βράβευση του project «Τα...

Ταξίδι στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA-ESAC)

45a

Το Τμήμα Φυσικών Επιστημών της Σχολής μας οργάνωσε εκδρομή των μαθητών των Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γυμνασίου και της Α’ τάξης του Λυκείου της Σχολής μας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA-ESAC) στη Μαδρίτη, μετά από πρόσκλησή του, από τις 15 έως και τις 18 Νοεμβρίου 2018.

Διαβάστε περισσότερα: Ταξίδι στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.