Μαθηματικά

Τα Μαθηματικά είναι ένας κώδικας απαραίτητος για την κατανόηση του κόσμου γύρω μας, συμβάλλει καθοριστικά στην εκπαίδευση του νου και διευκολύνει κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.

Με τη διδασκαλία των Μαθηματικών στο Γυμνάσιο επιδιώκεται:

  • Η ολοκλήρωση και εμπέδωση της ύλης που διδάχτηκε στο Δημοτικό Σχολείο, ώστε οι μαθητές να εφοδιαστούν με όλες τις γνώσεις που είναι απαραίτητες για την περαιτέρω μελέτη του αντικειμένου.
  • Η εισαγωγή των μαθητών στην αποδεικτική διαδικασία και η μεθοδική άσκησή τους στην ορθολογική σκέψη, την ανάλυση, την αφαίρεση, τη γενίκευση, την κριτική καθώς και τις λογικές διεργασίες.

 Για να πετύχουμε τους στόχους, οι μαθητές μας:

  • Έχουν πρόσβαση σε πρόσθετο υποστηρικτικό διδακτικό υλικό (θεωρία και ασκήσεις) αποθηκευμένο στο e-school, τη διαδικτυακή πλατφόρμα διδασκαλίας του Σχολείου μας, για την καλύτερη κατανόηση και αφομοίωση της ύλης.
  • Την τελευταία διδακτική ώρα κάθε μήνα λύνονται μέσα στην τάξη ασκήσεις σύνθετες ή/και συνδυαστικές. Έτσι χτίζουν σιγά σιγά τη δομημένη σκέψη ώστε στο Λύκειο να  αυτοματοποιούν τις λογικές διεργασίες.
  • Παρακολουθούν -προαιρετικά- τα τμήματα συστηματικής προετοιμασίας για τους μαθητικούς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς ( Πανελλήνιους και Διεθνείς)  Τα μαθήματα αυτά προσφέρονται από το Σχολείο και λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μετά τη λήξη των μαθημάτων έως τις 16:00.
  • Συμμετέχουν στους Πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) και στο Διεθνή Διαγωνισμό Καγκουρώ.

Εκπαιδευτικό υλικό της Σχολής μας για τα Μαθηματικά:

mathimatika-exofyllo-a-gymnasiou mathimatika-exofyllo-b-gymnasiou mathimatika-exofyllo-g-gymnasiou
  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.