Επιλογή ομάδων μαθητών για συμμετοχή στη 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - European Union Science Olympiad - EUSO 2018

Στις 16 Δεκεμβρίου 2017 η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) πραγματοποίησε την πρώτη φάση του Πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού για την επιλογή τριμελών ομάδων μαθητών Λυκείου που θα συμμετάσχουν στην 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2018. Σκοπός της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών είναι η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών και η εξοικείωση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές μας Αλυσσανδράκης Αλκίνοος, Ανδριανάκου Ναταλία και Φιλιππάτος Νικόλαος συμμετείχαν με επιτυχία στον τοπικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια του ΕΚΦΕ Παλλήνης και έτσι θα λάβουν μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό. Άξιο μνημόνευσης είναι και το αποτέλεσμα στις εργαστηριακές ασκήσεις της Φυσικής όπου και σημείωσαν την καλύτερη επίδοση στη συνολική κατάταξη των σχολείων της Ανατολικής Αττικής. Τους συγχαίρουμε για την επιτυχία τους στον διαγωνισμό και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην τελική φάση.

euso logo noscript-r

Εξαιρετικά τα αποτελέσματα των μαθητών μας στον 78ο Διαγωνισμό Μαθηματικών «Θαλής»


eme-thal

 

Εξαιρετικά είναι και φέτος τα αποτελέσματα των μαθητών μας στον 78ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών «Θαλής» όπου διακρίθηκε το 30% των μαθητών που συμμετείχαν από το Γυμνάσιο και το 60% των μαθητών που συμμετείχαν από το Λύκειο.

Διαβάστε περισσότερα: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα των...

«Οι Φυσικές Επιστήμες μας μαγεύουν… Στα άδυτα μονοπάτια της γνώσης…»

 

eef

 

 

Στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017, αριστούχοι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Σχολής μας συμμετείχαν στο φεστιβάλ που οργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών  με τις επιστημονικές ενώσεις των Χημικών, των Γεωλόγων, των Βιοεπιστημόνων και πανεπιστημιακούς καθηγητές διεθνούς κύρους στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αθηνών στο Αιγάλεω με θέμα:

«Οι Φυσικές Επιστήμες μας μαγεύουν… Στα άδυτα μονοπάτια της γνώσης…»

Την έναρξη του φεστιβάλ κήρυξε ο κ. Κωνσταντίνος Βαρώτσος, καθηγητής Ατμοσφαιρικής Φυσικής και Κοσμήτωρ της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών. Ο κ. Βαρώτσος, στη συνέχεια,  καθήλωσε τους μαθητές με την ομιλία του «Κλιματική αλλαγή: Μύθος και πραγματικότητα».

Οι μαθητές που συμμετείχαν σ’ αυτήν τη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με Διακεκριμένους  Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και να γνωρίσουν όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στον χώρο των Φυσικών Επιστημών. Ακόμα, ερευνητές  από το Ερευνητικό Κέντρο CERN  εξήγησαν την πορεία και τα  αποτελέσματα από τα τελευταία πειράματα στον επιταχυντή.

a1.JPGAFISSAsmall-FEM-2017.jpgeef.jpg

Βραδιά του Ερευνητή 2017

Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 μαθητές του Λυκείου συμμετείχαν στη Βραδιά του Ερευνητή που πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στο κτίριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων του Πολυτεχνείου.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και βασικός στόχος ήταν η ανάδειξη του έργου των ερευνητών και της σπουδαιότητας του ρόλου τους στην επιστήμη και την κοινωνία. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά καινοτόμα επιτεύγματα των ερευνητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και άλλων Πανεπιστημίων της Αθήνας και να λάβουν μέρος σε πειραματικές επιδείξεις, υπολογιστικές προσομοιώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Επίσης είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού με ειδικούς συμβούλους από τα Γραφεία Διασύνδεσης του ΕΜΠ και Πανεπιστημίων της Αθήνας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και Ιδρύματα Υποτροφιών.

vradia-erevniti

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.