Είμαστε αστρόσκονη…

Την Τρίτη 24 Απριλίου επισκέφτηκε τη Σχολή μας ο επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Ιδρύματος κ. Διονύσης Σιμόπουλος. Μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου συνάντησαν τον διακεκριμένο επιστήμονα Αστροφυσικής και συζήτησαν μαζί του με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Είμαστε αστρόσκονη. Σύμπαν, μια ιστορία χωρίς τέλος», το οποίο είχαν μελετήσει. Ο συγγραφέας απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών με ιδιαίτερη παραστατικότητα, απλότητα αλλά και ταυτόχρονα επιστημονική πληρότητα.

01.jpg02.jpg03.jpg

 

Φυσική Σωματιδίων, Masterclasses 2018

Στις 20 Μαρτίου οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου Β. Καραμπλιά, Α. Μπινοπούλου, Δ. Σκουρτσή, Σ. Σπανού και Γ. Φραγκιαδάκης  παρακολούθησαν προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων, Masterclasses 2018, στο Πανεπιστήμιο Αθήνας. Τα μαθήματα διοργανώθηκαν από την Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων με τη συμμετοχή Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων από 42 χώρες.  Εξειδικευμένοι ερευνητές-επιστήμονες ανέλυσαν τομείς και μεθόδους της βασικής έρευνας στην περιοχή των στοιχειωδών σωματιδίων και στη συνέχεια οι μαθητές επεξεργάστηκαν πραγματικά δεδομένα από σύγχρονα πειράματα που πραγματοποιούνται στον επιταχυντή του CERN. Αξίζει να αναφερθεί ότι ορισμένα δεδομένα σχετίζονταν με το σωματίδιο Higgs, το οποίο έχει ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια.

01.jpg02.jpg

Επιλογή ομάδων μαθητών για συμμετοχή στη 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - European Union Science Olympiad - EUSO 2018

Στις 16 Δεκεμβρίου 2017 η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) πραγματοποίησε την πρώτη φάση του Πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού για την επιλογή τριμελών ομάδων μαθητών Λυκείου που θα συμμετάσχουν στην 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2018. Σκοπός της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών είναι η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών και η εξοικείωση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές μας Αλυσσανδράκης Αλκίνοος, Ανδριανάκου Ναταλία και Φιλιππάτος Νικόλαος συμμετείχαν με επιτυχία στον τοπικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια του ΕΚΦΕ Παλλήνης και έτσι θα λάβουν μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό. Άξιο μνημόνευσης είναι και το αποτέλεσμα στις εργαστηριακές ασκήσεις της Φυσικής όπου και σημείωσαν την καλύτερη επίδοση στη συνολική κατάταξη των σχολείων της Ανατολικής Αττικής. Τους συγχαίρουμε για την επιτυχία τους στον διαγωνισμό και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην τελική φάση.

euso logo noscript-r

Εξαιρετικά τα αποτελέσματα των μαθητών μας στον 78ο Διαγωνισμό Μαθηματικών «Θαλής»


eme-thal

 

Εξαιρετικά είναι και φέτος τα αποτελέσματα των μαθητών μας στον 78ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών «Θαλής» όπου διακρίθηκε το 30% των μαθητών που συμμετείχαν από το Γυμνάσιο και το 60% των μαθητών που συμμετείχαν από το Λύκειο.

Διαβάστε περισσότερα: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα των...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.