Λουκία Λουλάκη - Γιώργος Φράγκος: Δύο λαμπροί νέοι μουσικοί, απόφοιτοι της Σχολής μας, αφιερώνουν τη συναυλία τους στα 125 χρόνια του Σχολείου

Την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017, απολαύσαμε δύο παλαιούς μαθητές μας σε μία sold out συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η Λουκία Λουλάκη, τσέλο, και ο Γιώργος Φράγκος, πιάνο, ερμήνευσαν με εξαιρετική εκφραστικότητα, δεξιοτεχνία και πηγαίο συντονισμό τη σονάτα αρ. 2 του Beethoven σε σολ ελάσσονα, τη σονάτα αρ. 2 του Brahms σε φα μείζονα και τη σονάτα σε σολ ελάσσονα του Chopin. 

Η Λουκία και ο Γιώργος, απόφοιτοι του 2010 και του 2002 αντίστοιχα, κατάφεραν με το ταλέντο τους να αναδειχθούν σε σημαντικούς μουσικούς της γενιάς τους και μας κάνουν υπερήφανους για την επιτυχή σταδιοδρομία τους διεθνώς, την οποία παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τότε που αποφοίτησαν. Και με μεγάλη χαρά ακούσαμε διά στόματος Γιώργου Φράγκου να αφιερώνουν τη συναυλία τους στο Σχολείο για τα 125 χρόνια λειτουργίας του, αφιέρωση εξαιρετικά συγκινητική για τη μεγάλη οικογένεια της Σχολής μας.
Η Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου είναι ένα Σχολείο με μακρά παράδοση στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα. Από τα θρανία της έχουν περάσει μεγάλες προσωπικότητες της πνευματικής ζωής του τόπου μας και είναι μεγάλη τιμή για όλους, μαθητές και αποφοίτους, να ξέρουν ότι κάθισαν στα ίδια θρανία όπου μαθήτευσαν ο Οδυσσέας Ελύτης και ο Νάνος Βαλαωρίτης, για να περιοριστούμε μόνο στους ποιητές. 
Εξίσου, όμως, μεγάλη τιμή, περηφάνια και ικανοποίηση μας έδωσε και ένα άλλο γεγονός: ότι η συναυλία που αφιέρωσαν οι απόφοιτοί μας στο Σχολείο τους πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο εμβληματικό μέγαρο το οποίο οραματίστηκε και υλοποίησε ο επίσης απόφοιτός μας, Χρήστος Λαμπράκης, αλλάζοντας οριστικά τον καλλιτεχνικό χάρτη της Ελλάδας και αναβαθμίζοντας την μουσική ζωή του τόπου. 
Σε ευχαριστούμε Λουκία, σε ευχαριστούμε Γιώργο, που μας κάνετε υπερήφανους, που μας δίνετε δύναμη να συνεχίζουμε για πολλά ακόμη χρόνια να υπηρετούμε την παιδεία των νέων στοχεύοντας στην αριστεία και τη δημιουργία ανθρώπων υπεύθυνων, πολυδιάστατων και δημιουργικών!

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.