Διεθνής Διαγωνισμός Καγκουρό

kangaroo

 Η Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου αποτελεί για 8η συνεχή χρονιά εξεταστικό κέντρο του Διεθνή Μαθηματικού Διαγωνισμού «Καγκουρό».

Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες. Η φιλοσοφία του διαγωνισμού έχει ως βασική της αρχή πως τα Μαθηματικά πέραν του στενού χαρακτήρα τους ως γνωστικό αντικείμενο, αποτελούν κι ένα ολοκληρωμένο σύστημα σκέψης, το οποίο υποβοηθά τη σφαιρική ανάπτυξη των νοητικών δεξιοτήτων των μαθητών, γεγονός που συνάδει απόλυτα με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της διδασκαλίας των Μαθηματικών στη Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές που φοιτούν στις τάξεις από την Β΄ Δημοτικού έως και την Γ΄ Λυκείου, επιλύοντας ασκήσεις που αντιστοιχούν στο γνωστικό και αντιληπτικό τους επίπεδο. Οι ερωτήσεις στις οποίες διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις Μαθηματικών ούτε απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Η Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου επικροτεί τέτοιου είδους ενέργειες και στηρίζει τον διαγωνισμό με την συμμετοχή της ως εξεταστικό κέντρο, τόσο για τους μαθητές της όσο και για μαθητές άλλων σχολείων της ευρύτερης περιοχής. Απαραίτητα για την συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι:

  • η συμπλήρωση της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης και
  • η καταβολή της συνδρομής που ανέρχεται στο ποσό των 12,50€. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, τα δώρα που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες και τα βραβεία των διακριθέντων.

Οδηγίες για τη συμμετοχή μαθητών άλλων σχολείων

Σας ενημερώνουμε πως για τη συμμετοχή των μαθητών στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό», απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των εξεταστικών κέντρων, είναι η καταβολή της συνδρομής του ποσού των 12,50€. Η συνδρομή αυτή αποτελεί τη μόνη δέσμευση των συμμετεχόντων.

Το χρηματικό ποσό θα πρέπει να κατατεθεί στην κεντρική γραμματεία της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου (Ν. Μίληση 3, Παλλήνη) μέχρι την Τετάρτη 27.03.2019 και ώρα 15:00. Εκεί, θα πρέπει να συμπληρωθεί και η υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής. Με το πέρας του διαγωνισμού, η Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου θα καταθέσει το συνολικό ποσό των συμμετεχόντων σε τραπεζικό λογαριασμό του «Καγκουρό».

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30.03.2019 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, καθώς αυτή αποτελεί εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές της αλλά και για μαθητές της ευρύτερης περιοχής.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού (www.kangaroo.gr).

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.