Διεθνής Διαγωνισμός Καγκουρό 2024

kangaroo

Η Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου αποτελεί και φέτος εξεταστικό κέντρο του Διεθνούς Μαθηματικού Διαγωνισμού «Καγκουρό». Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού έχει ως βασική αρχή πως τα Μαθηματικά αποτελούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα σκέψης, το οποίο βοηθά τη σφαιρική ανάπτυξη των νοητικών δεξιοτήτων των μαθητών, γεγονός που συνάδει απόλυτα με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της διδασκαλίας των Μαθηματικών στη Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές που φοιτούν από τη Β΄ Δημοτικού έως και τη Γ΄Λυκείου, επιλύοντας ασκήσεις που αντιστοιχούν στο γνωστικό και αντιληπτικό τους επίπεδο. Οι ερωτήσεις στις οποίες διαγωνίζονται οι μαθητές δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις Μαθηματικών ούτε απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Η κοινή λογική, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά αποτελούν ουσιαστικά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού με επιτυχία.

Η Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου στηρίζει τον διαγωνισμό με τη συμμετοχή της ως εξεταστικό κέντρο, τόσο για τους μαθητές της Σχολής όσο και για μαθητές άλλων σχολείων της ευρύτερης περιοχής.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024, με φυσική παρουσία των μαθητών στα εξεταστικά κέντρα. Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται η συμπλήρωση της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης καθώς και η καταβολή συνδρομής που ανέρχεται στο ποσό των 12,50€. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, τα δώρα που θα λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες και τα βραβεία των διακριθέντων.

Σας ενημερώνουμε πως για τη συμμετοχή των μαθητών στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό», απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των εξεταστικών κέντρων, είναι η συμπλήρωση της σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης Συμμετοχής και η καταβολή της συνδρομής που ανέρχεται στο ποσό των 12,50€. Η συνδρομή αυτή αποτελεί τη μόνη δέσμευση των συμμετεχόντων.

Το χρηματικό ποσό πρέπει να κατατεθεί μέχρι την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, στον τραπεζικό λογαριασμό όψεως της Σχολής, στην Εθνική Τράπεζα, με ΙΒΑΝ: GR49 0110 1790 0000 179 47011940.

Στην αιτιολογία πρέπει να γραφεί το ονοματεπώνυμο και η τάξη του/της μαθητή/ριας και η λέξη ΚΑΓΚΟΥΡΟ.

Όσον αφορά στην υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής, πρέπει να σταλεί υπογεγραμμένη στη Σχολή, μέχρι την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις αναλόγως της βαθμίδας στην οποία φοιτά ο μαθητής:

 

  • για το Δημοτικό στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • για το Γυμνάσιο στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.και
  • για το Λύκειο στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

Με το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, η Σχολή θα καταθέσει το συνολικό ποσό των συμμετοχών σε τραπεζικό λογαριασμό του Διαγωνισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού (www.kangaroo.gr).

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.