Σημείωμα Γενικού Διευθυντή

 
Αγαπητοί γονείς και μαθητές,
Aγαπητοί φίλοι,

Εκ μέρους του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου σας καλωσορίζω στον ιστότοπο του Σχολείου μας.

Τα τελευταία χρόνια η Σχολή μας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας παρέχει η τεχνολογία, έχει μπει δυναμικά στο χώρο των διαδικτυακών μέσων, ώστε οι γονείς, οι μαθητές, οι απόφοιτοι και οι φίλοι της σχολικής μας κοινότητας να έχουν πλήρη εικόνα της ζωής και των δραστηριοτήτων μας.Ωστόσο, για να θυμηθούμε τα λόγια του πρωτοπόρου της τεχνολογίας Steve Jobs: «η τεχνολογία από μόνη της δεν αρκεί. Είναι η τεχνολογία παντρεμένη με τις τέχνες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες αυτό που δίνει αποτελέσματα, που κάνουν την καρδιά μας να ξυπνά».

Για εμάς, λοιπόν, η τεχνολογία είναι μόνο το μέσον. Η παιδεία είναι ο σκοπός και αυτήν υπηρετούμε όλοι στη σχολική μας κοινότητα. Στόχος του Σχολείου μας, βαθιά επιθυμία της σχολικής μας οικογένειας είναι να μοιραζόμαστε αδιάκοπα τις ιδέες και τις εμπειρίες μας με τους νέους, να στεκόμαστε δίπλα τους, να τους παρέχουμε ένα σταθερό σημείο αναφοράς και, αξιοποιώντας τα σύγχρονα παιδαγωγικά μέσα και προσεγγίσεις, να τους μεταλαμπαδεύουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα τους καταστήσουν ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Γι’ αυτό το λόγο, παράλληλα με την συστηματική και ουσιαστική διδασκαλία του ελληνικού αναλυτικού προγράμματος, η Σχολή μας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βιωματική επαφή των μαθητών μας με 3 ευρωπαϊκές  γλώσσες: τα Αγγλικά, τα Γαλλικά και  τα Γερμανικά.

Ειδικότερα, η Σχολή μας έχει υπογράψει από τον Ιούνιο του 2013 Σύμφωνο Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) με το British Council, που αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ο ηγετικός εκπαιδευτικός οργανισμός στη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας και φορέας της διαπολιτισμικής κατανόησης των νέων στα σχολεία. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, από κοινού αναπτύσσουμε και εφαρμόζουμε μια σειρά καινοτόμων και δημιουργικών προγραμμάτων που όχι μόνο συντελούν στην εκμάθηση της Αγγλικής ως δεύτερης γλώσσας, αλλά βοηθούν τους νέους να συνειδητοποιήσουν τον ρόλο τους στην παγκόσμια κοινότητα και να δραστηριοποιηθούν ως πολίτες του κόσμου.

Το εκπαιδευτικό μας ταξίδι, λοιπόν, συνεχίζεται με ανανεωμένους στόχους και καινούρια οράματα! Το «Ελληνικό Εκπαιδευτήριο» του 1891 μετασχηματίζεται στο “European school” του σήμερα, για να παράσχει στους μαθητές του international perspectives to go global!

Σας προσκαλούμε να έλθετε να μας γνωρίσετε από κοντά.
 
Φιλικά

Α.Ι.Παναγιωτόπουλος, D. Phil.
Γενικός Διευθυντής
 
 
 
 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.