Συλλογές

Η συλλογή της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει  περισσότερους από 20.000 τίτλους βιβλίων (ελληνικών, αγγλικών, γαλλικών και γερμανικών), 105 τίτλους περιοδικών κι έναν ικανοποιητικό αριθμό βιντεοκασετών, CD, CD-ROM, DVD και Audio-Books.

Χωρίζεται στις παρακάτω συλλογές:

Κύρια συλλογή

Η κύρια συλλογή περιλαμβάνει βιβλία που αφορούν στη Φιλοσοφία, την Ψυχολογία, την Εκπαίδευση, τη Γλωσσολογία, τις Θετικές και τις εφαρμοσμένες  Επιστήμες, τις Τέχνες, την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, την Ελληνική Λογοτεχνία καθώς και την Ιστορία. Επιπλέον, ένα κομμάτι της Βιβλιοθήκης αποτελείται από Πληροφοριακό υλικό, δηλαδή εγκυκλοπαίδειες, λεξικά και σχολικά βοηθήματα.

Παιδικό τμήμα

Το Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει ελληνική και ξένη λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών, παραμύθια και παιδικές ιστορίες για μικρότερα παιδιά, βιβλία που έχουν να κάνουν με την ιστορία, τη μυθολογία και τις επιστήμες, το παιδικό θέατρο και την παιδική ποίηση, καθώς και ξενόγλωσσα βιβλία.

Τμήμα περιοδικών

Το τμήμα περιοδικών της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει τίτλους περιοδικών που μπορούν να αποτελέσουν πηγή πληροφόρησης για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, όπως τα ‘Διαβάζω’ ‘Παράθυρο’ και ‘NationalGeographic’, ενώ στη συλλογή των περιοδικών περιλαμβάνονται επίσης το ετήσιο λεύκωμα ‘Έργα και Ημέρες’ και το «Δελτίο Εκπαιδευτικού Προβληματισμού και Επικοινωνίας», τα οποία εκδίδονται από τη Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου.

Συλλογή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου

Στη Βιβλιοθήκη βρίσκεται και τμήμα της προσωπικής συλλογής του Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου (περίπου 2.500 τόμοι), η οποία περιλαμβάνει ελληνική και ξένη λογοτεχνία, βιβλία που αφορούν τη Φιλοσοφία και την Τέχνη, τα ταξίδια, τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και ένα μεγάλο αριθμό φιλολογικών περιοδικών και εφημερίδων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.