Σπουδές στη Γερμανία και σε γερμανόφωνα πανεπιστήμια

Τα Πανεπιστήμια στη Γερμανία διαθέτουν παγκόσμιο κύρος. Αποτελούν πηγή σημαντικών και διεθνώς προβεβλημένων συνεισφορών στην καινοτόμο έρευνα και ανάπτυξη και αποτελούν πόλο έλξης φοιτητών απ’όλο τον κόσμο. Στη Γερμανία λειτουργούν περισσότερα από 390 κρατικά ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από αυτά, 110 είναι πανεπιστήμια και τεχνολογικά πανεπιστήμια (Universitäten / Technische Universitäten), 58 ακαδημίες καλών τεχνών (Kunsthochschulen), μουσικής (Musikhochschulen) και κινηματογράφου (Filmhochschulen), ενώ υπάρχουν περισσότερες από 224 ανώτερες σχολές ειδικής επαγγελματικής κατάρτισης (Fachhochschulen).Η φοίτηση στα Γερμανικά Πανεπιστήμια παρέχεται δωρέαν, καθώς τα περισσότερα γερμανικά πανεπιστήμια χρηματοδοτούνται από το κράτος.

Η Σχολή μας διαθέτει διευρυμένο πρόγραμμα σπουδών με στόχο την εξοικείωση των μαθητών μας με τη γερμανική γλώσσα και την απόκτηση όλων των απαραίτητων δεξιοτήτων για την εισαγωγή τους σε γερμανόφωνα πανεπιστήμια. Παράλληλα, οργανώνει ειδικά τμήματα προετοιμασίας στη Β ΄και Γ΄ Λυκείου για απόκτηση του Test Daf (Niveaustufe 4), απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια της Γερμανίας.

Επιπλέον, σε στενή συνεργασία με το DAAD, οργανώνουμε ενημερωτικές συναντήσεις για τους μαθητές μας και τους γονείς τους, ώστε να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να λαμβάνουν έγκυρη πληροφόρηση για τις σπουδές σε γερμανόφωνα πανεπιστήμια.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.