Δελτίο

 

Το Δελτίο Εκπαιδευτικού Προβληματισμού και Επικοινωνίας έχει συμπληρώσει 48 τεύχη σε έντυπη μορφή. Από το τεύχος 49 εκδίδεται ηλεκτρονικά αναρτάται στον ιστότοπο της Σχολής. Το Δελτίο αποτυπώνει τους εκπαιδευτικούς προβληματισμούς της σχολικής μας κοινότητας και αποτελεί μέσο ενημέρωσης και επικοινωνίας με τα μέλη της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας.

Εκδίδεται δύο φορές το χρόνο και στις στήλες του μπορείτε να βρείτε επιστημονικά άρθρα, σχόλια, αφιερώματα και διάφορα άλλα θέματα, σχετικά με σημαντικά εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά ζητήματα.

Στα 27 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας του στη ζωή της σχολικής μας κοινότητας, το Δελτίο άλλαξε δύο φορές μορφή, ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις και τις αλλαγές που υπαγόρευε κάθε φορά η εποχή αλλά και οι νέες ανάγκες της σχολικής μας ζωής. Από το τεύχος 49 (Φθινόπωρο-Χειμώνας 2012) το Δελτίοαπέκτησε ηλεκτρονική μορφή (pdf), καθώς επιθυμία όλων μας ήταν να είναι εύκολα προσβάσιμο από όλα τα μέλη της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας. Πάντοτε, όμως, διατηρούσε τον χαρακτήρα του εντύπου, αποκλειστικά μέχρι το 2014, σε περιορισμένα αντίτυπα έκτοτε.

Η επόμενη μεγάλη αλλαγή του Δελτίου είναι να κυκλοφορεί αποκλειστικά σε μορφή ηλεκτρονικού περιοδικού ως ένας δυναμικός ιστότοπος. Με τη μορφή αυτή, θα αποτελεί πλέον μέσο ανταλλαγής απόψεων και κατάθεσης γνωμών χωρίς τους περιορισμούς που υπαγορεύει η έντυπη μορφή και –το κυριότερο- με τη δυνατότητα άμεσης και έγκαιρης δημοσίευσης. Η έννοια του τεύχους παραμένει χωρίς όμως να είναι δεσμευτική. Έτσι, τα βασικά μέρη που συνθέτουν ένα πλήρες τεύχος (σημείωμα σύνταξηςαφιέρωμαθέματα και απόψεις, και επιλογές) θα τα ξανασυναντήσουμε στον νέο αυτόν ιστότοπο είτε οργανωμένα στην κατηγορία ΤΕΥΧΗ είτε πιο «ελεύθερα» σε διάφορα σημεία, με την κεντρική σελίδα να περιέχει πάντα όλη την ύλη του τελευταίου τεύχους, ώστε να είναι η πιο άμεσα προσβάσιμη. Παράλληλα, δίνεται και η δυνατότητα πρόσβασης και στα παλαιότερα τεύχη, καθώς αποτελεί βασική επιδίωξή μας τόσο η αξιοποίηση αυτού του πολύ πλούσιου υλικού όσο και η αρχειοθέτησή του.

Από την πλούσια ιστορία του Δελτίου κρατάμε άθικτες τις βασικές αρχές: τον παιδαγωγικό και ενημερωτικό χαρακτήρα του, την έμφαση στην προσέγγιση θεμάτων που απασχολούν την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα. Ταυτόχρονα, όμως, αλλάζουμε: εισάγουμε νέες θεματικές, ανανεώνουμε τη μορφή και το περιεχόμενό του, και αντί να το τοποθετούμε στις βιβλιοθήκες, το αναρτούμε σε αυτό το σπουδαίο, δημοκρατικό και μοναδικό σε δύναμη σύγχρονο μέσο επικοινωνίας: το Διαδίκτυο.  

deltio-image-web

 

Για να μπορούμε να σας ενημερώνουμε για την ηλεκτρονική κυκλοφορία κάθε τεύχους, παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη Δήλωση Στοιχείων.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.