Empowering teacher competence to promote social entrepreneurship in European schools

Το Σχολείο μας παρακολουθεί στενά τις ευρωπαϊκές και διεθνείς τάσεις και πρακτικές που αφορούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σκοπός μας παραμένει πάντα η παρεχόμενη εκπαίδευση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης πραγματικότητας και κοινωνίας και οι καθηγητές μας να συμμετέχουν σε σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών.

Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχουμε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ μετίτλο: ‘Empowering teacher competence to promote social entrepreneurship in European schools’. Σκοπός του προγράμματος είναι η διαμόρφωση ενός εκπαιδευτικού μηχανισμού που επιτρέπει στους μαθητές να κατανοήσουν επαρκώς τις έννοιες της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες που χαρακτηρίζουν έναν κοινωνικό επιχειρηματία. Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει στην ενημέρωση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας πάνω στον αναδυόμενο κλάδο των κοινωνικών επιχειρήσεων και στη διάδοση της ανάγκης να περιληφθεί η κοινωνική επιχειρηματικότητα στο εθνικό πρόγραμμα σπουδών.

Ως κοινωνική επιχειρηματικότητα ορίζεται η ικανότητα για την διαπίστωση και η ανάληψη δράσης για την επίλυση ενός κοινωνικού προβλήματος μέσω της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι κοινωνικές επιχειρήσεις αποτελούν έναν ανερχόμενο επιχειρηματικό κλάδο και προσελκύουν συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον από εργαζόμενους, οργανισμούς και χρηματοδότες που επιθυμούν –παράλληλα με την επαγγελματική εξασφάλιση και ανέλιξη καθώς και την επιχειρηματική κερδοφορία– να γίνουν κομμάτι της επίλυσης κοινωνικών προβλημάτων.

Στο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία και οργανισμοί με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική επιχειρηματικότητα από την Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία και την Τουρκία. Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν πάνω στη διαμόρφωση και πρόταση ενός προγράμματος επιμόρφωσης των μαθητών στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και στην ευαισθητοποίησή τους όσον αφορά στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων όπως αυτά περιγράφονται και στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2020 και θα ολοκληρωθεί το 2023 και θα περιλαμβάνει 4 συναντήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων οργανισμών, 4 learning and teaching training events, στα 2 από τα οποία θα συμμετέχουν και μαθητές. Οι συμμετέχοντες είναι 4 σχολεία και 4 μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί από 4 χώρες.

Αναλυτικά:

 

Ελλάδα

Τουρκία

Σλοβενία

Ουγγαρία

Σχολεία

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου

Zonguldak Sınav Koleji Anadolu Lisesi

Gimnazija Novo mesto

Bethlen Gábor Református Gimnázium És Szathmáry Kollégium

Οργανισμοί

Institute of Entrepreneurship Development

Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği

Association for developing voluntary work Novo Mesto

Foundation of Knowledge

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.