Εικονική Επιχείρηση - Πρόγραμμα "Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων"

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JAGreece) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματά του JA εστιάζουν στην εισαγωγή των παιδιών από τη σχολική κιόλας ηλικία στις βασικές έννοιες της επιχειρηματικότητας μέσα από μια βιωματική μαθησιακή διαδικασία. Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και στελέχη εταιρειών, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των επιχειρήσεων, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και ενισχύουν τις δεξιότητές τους.

Η «Εικονική Επιχείρηση» είναι ένα πρόγραμμα πρακτικό, στο πλαίσιο του οποίου μία ομάδα 15-20 μαθητών Λυκείου συστήνουν τη δική τους μαθητική επιχείρηση με στόχο την παραγωγή ενός προϊόντος ή μίας υπηρεσίας καινοτόμου και φιλικής στο περιβάλλον. Το πρόγραμμα πλαισιώνει πάντα ο αρμόδιος εκπαιδευτικός και το στέλεχος μίας επιχείρησης, το οποίο εθελοντικά συμβουλεύει τη μαθητική ομάδα.

night eye intro

Οι μαθητές μέσα στη «δική τους» επιχείρηση αναλαμβάνουν διαφορετικούς επαγγελματικούς ρόλους, αναπτύσσουν διάφορες δεξιότητες, όπως αυτές της διαπραγμάτευσης, της επικοινωνίας, της επίλυσης προβλημάτων κ.λπ., και, τελικά, παράγουν  το προϊόν ή την υπηρεσία που έχουν σκεφτεί.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Μάιο κάθε έτους με την κατάθεση των επιχειρησιακών πλάνων των μαθητικών ομάδων. Οι ομάδες με το καλύτερο εοιχειρησιακό πλάνο προκρίνονται στον τελικό πανελλαδικό διαγωνισμό «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ», που πραγματοποιείται στα τέλη Ιουνίου, και η νικήτρια ομάδα εκπροσωπεί την Ελλάδα στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το ΣΕΝ/JA GREECE οργανώνει στα τέλη Φεβρουαρίου άλλον έναν διαγωνισμό, την εμπορική έκθεση «TRADE FAIR», στον οποίο συμμετέχουν όλες οι μαθητικές επιχειρήσεις της Ελλάδος με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη προώθηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας τους μέσα από το εμπορικό περίπτερο που στήνουν για τις ανάγκες του διαγωνισμού. Η νικήτρια ομάδα εκπροσωπεί την Ελλάδα στον αντίστοιχο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «TRADE FAIR» στα τέλη Μαρτίου.

 logo-AbM  atc logo    
 AthensByMetro - 2015 ATC - 2014 Bioclin - 2013
GrInn - 2012
 evision  
Echology Α.Ε. - 2011 ΚΑΠ - art - 2010  e-Vision - 2009   

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.