Τριήμερη εκδρομή στον Βόλο και το Πήλιο

Από την Πέμπτη 21 έως το Σάββατο 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή της Α΄ και Β΄ Λυκείου στην πόλη του Βόλου και τα χωριά του Πηλίου. Οι μαθητές επισκέφθηκαν το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου το οποίο περιλαμβάνει αρχαιολογικά ευρήματα από όλη τη Θεσσαλία, από την παλαιολιθική έως και τη ρωμαϊκή περίοδο. Την επόμενη ημέρα οι μαθητές επισκέφθηκαν το χωριό Μηλιές, κέντρο της επανάστασης του ’21 και πατρίδα του Άνθιμου Γαζή. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η βιβλιοθήκη του χωριού που διαθέτει συλλογή με σπάνια βιβλία, έγγραφα, χειρόγραφα και όργανα φυσικών επιστημών. Το επόμενο χωριό, η Τσαγκαράδα, κρεμασμένο στην πλαγιά του βουνού, με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο περιφέρειας 14 μέτρων, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να δουν και την εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του 1746. Το Σάββατο οι μαθητές επισκέφθηκαν τους νεολιθικούς οικισμούς του Διμηνιού και του Σέσκλου, που έχουν προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την αρχιτεκτονική και οικονομική οργάνωση των προϊστορικών οικισμών του ελλαδικού χώρου.

1.JPG2.JPG3.JPG

Εκπαιδευτικές επισκέψεις - Φεβρουάριος 2016

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές της Α΄ Λυκείου επισκέφθηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και ξεναγήθηκαν στην Προϊστορική Συλλογή του Μουσείου, η οποία αποτελείται από έργα αντιπροσωπευτικά των μεγάλων πολιτισμών που άνθησαν στον αιγαιακό χώρο από την 7η χιλιετία έως το 1050 π.Χ. περίπου. Είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Συλλογή των Γλυπτών, με τα πλούσια, μοναδικά της εκθέματα,  και να γνωρίσουν την εξέλιξη της αρχαίας ελληνικής πλαστικής από τον 8ο αι. π.Χ. έως τον 5ο αι. μ.X. Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου επισκέφθηκαν το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και παρακολούθησαν πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο περιλάμβανε επίσκεψη στο Εργαστήριο Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας, στο Εργαστήριο Γεωργίας και Γεωργικής Μηχανολογίας και στο Εργαστήριο Γαλακτοκομίας. Τέλος, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου παρακολούθησαν στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση» την παράσταση «Φιλάργυρος» του Μολιέρου, ένα από τα πλέον κλασικά και αγαπημένα έργα του Γάλλου συγγραφέα. 

1.jpg2.jpg3.jpg

ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ, 14-18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Μια μικρή ανάσα από τις καθημερινές σχολικές υποχρεώσεις τους πήραν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου από τις 14 έως και τις 18 Δεκεμβρίου 2015 κατά τη διάρκεια της πενθήμερης εκδρομής τους στη Θεσσαλονίκη. Πρώτη στάση στη γνωριμία τους με την πόλη η Πλατεία Αριστοτέλους, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί το εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επόμενος σταθμός η Βεργίνα με το ταφικό συγκρότημα των Μακεδόνων βασιλέων, όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο πρότυπο μουσείο και γνώρισαν την ιστορία και τη δόξα της μακεδονικής δυναστείας. Την ίδια ημέρα, οι μαθητές επισκέφθηκαν την Έδεσσα με τους καταρράκτες και τους παραδοσιακούς μύλους και τη Νάουσα, καταλήγοντας στο όρος Βέρμιο στον Αγ. Νικόλαο, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Η επόμενη ημέρα αφιερώθηκε στη γνωριμία των μαθητών με την ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης. Πρώτος σταθμός ο ναός του Αγ. Δημητρίου, μέσα από την ιστορία του οποίου γνώρισαν την εξέλιξη της βυζαντινής και μεταβυζαντινής τέχνης. Ακολούθησε η περιήγησή τους στην Άνω Πόλη και τα Κάστρα όπου απόλαυσαν την πανοραμική θέα. Τελευταίος σταθμός το Αρχαιολογικό Μουσείο και ο Λευκός Πύργος, για να γνωρίσουν τη μακραίωνη ιστορία της πόλης, ενώ μετά το τέλος της ξενάγησης περπάτησαν στη φημισμένη πλέον νέα παραλία της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ημέρα επισκέφθηκαν το Πλανητάριο NOESIS και παρακολούθησαν εκπαιδευτική προβολή με προσομοίωση του αστρικού ουρανού και του ηλιακού συστήματος σε πραγματικό χρόνο και με κίνηση στις τρεις διαστάσεις.

Τελευταίος σταθμός της εκδρομής η Καστοριά, μια πόλη γνωστή τόσο για τη λίμνη και τη φυσική ομορφιά της, όσο και για τα αρχοντικά των γουναράδων και τις εκκλησίες της. Την ιστορία της πόλης και τις εμπορικές σχέσεις των κατοίκων της με το εξωτερικό γνώρισαν οι μαθητές μέσα από την επίσκεψή τους στο Λαογραφικό Μουσείο και τη γλαφυρή εξιστόρηση της υπεύθυνης του Μουσείου, η οποία αναφέρθηκε διεξοδικά στον τρόπο ζωής περασμένων εποχών.

Την Παρασκευή, μετά από μια τελευταία βόλτα στην πόλη, οι μαθητές επιβιβάστηκαν στην αμαξοστοιχία της επιστροφής και έχοντας πλέον γεμίσει με ευχάριστες εμπειρίες ήταν έτοιμοι για να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους!

IMG_0024.JPGIMG_0051.JPGIMG_0063.JPGIMG_0066.JPGIMG_0076.JPGIMG_0082.JPG

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις - Δεκέμβριος 2015

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Α΄ Λυκείου επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης και ξεναγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου και στην έκθεση «Σαμοθράκη: τα Μυστήρια των Μεγάλων Θεών». Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου επισκέφθηκαν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» όπου ενημερώθηκαν για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στους τομείς Βιοεπιστημών και Εφαρμογών, Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής και Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας. Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Λασκαρίδη όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Δημιουργώντας ένα ντοκιμαντέρ» με εισηγητή τον δημοσιογράφο Γ. Αυγερόπουλο, μέσα από το οποίο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο παραγωγής ενός σύγχρονου ντοκιμαντέρ, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι τη διανομή του.

DSC0215.jpgIMG_8993.JPGIMG_9089.JPG

Εκπαιδευτικές επισκέψεις - Νοέμβριος 2015

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων, οι μαθητές της Α΄ Λυκείου παρακολούθησαν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αιολική ενέργεια: ο άνεμος στη ζωή μας» στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο Γαία. Σκοπός του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών στα προβλήματα του περιβάλλοντος μέσα από την αναζήτηση φιλικών προς αυτό λύσεων και η εμβάθυνση στις επιστημονικές έννοιες που αφορούν την παραγωγή  αιολικής ενέργειας. Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου επισκέφθηκαν την Εθνική Πινακοθήκη όπου, μέσα από την παρουσίαση των κυριότερων καλλιτεχνικών ρευμάτων από το εξειδικευμένο προσωπικό της, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις διάφορες τάσεις στην πορεία της ελληνικής ζωγραφικής. Τέλος, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της APIVITA όπου, μετά την παρουσίαση της εταιρείας και της φιλοσοφίας της, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο εργοστάσιο και στον Βοτανικό κήπο της APIVITA.

DSC_0005.JPGDSC_0026.JPGDSC_0036.JPGIMG_8538.JPGIMG_8790.JPGIMG_8829.JPG

Εκπαιδευτικές επισκέψεις - Οκτώβριος 2015

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, οι μαθητές της Α΄ Λυκείου επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου και συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Αργύρου πηγή: αρχαιολογικά περιβαλλοντικά μονοπάτια», μέσα από το οποίο γνώρισαν τη μακραίωνη ιστορία της Λαυρεωτικής. Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου περιηγήθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του  Αρχαίου Θεάτρου του Διονύσου και ξεναγήθηκαν από τους συμμαθητές τους στα θεατρικά οικοδομήματα της αρχαίας Αθήνας, καθώς και στα μεγάλα λατρευτικά ιερά, όπως του Διονυσίου Ελευθερέως και του Ασκληπιού. Τέλος, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο και το  Αρχαιολογικό Μουσείο του Κεραμεικού, το οποίο στεγάζει εκθέματα σχεδόν αποκλειστικά ταφικού χαρακτήρα από το σημαντικότερο και επισημότερο νεκροταφείο της αρχαίας Αθήνας.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.