«Οι Φυσικές Επιστήμες μας μαγεύουν… Στα άδυτα μονοπάτια της γνώσης…»

 

eef

 

 

Στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017, αριστούχοι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Σχολής μας συμμετείχαν στο φεστιβάλ που οργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών  με τις επιστημονικές ενώσεις των Χημικών, των Γεωλόγων, των Βιοεπιστημόνων και πανεπιστημιακούς καθηγητές διεθνούς κύρους στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αθηνών στο Αιγάλεω με θέμα:

«Οι Φυσικές Επιστήμες μας μαγεύουν… Στα άδυτα μονοπάτια της γνώσης…»

Την έναρξη του φεστιβάλ κήρυξε ο κ. Κωνσταντίνος Βαρώτσος, καθηγητής Ατμοσφαιρικής Φυσικής και Κοσμήτωρ της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών. Ο κ. Βαρώτσος, στη συνέχεια,  καθήλωσε τους μαθητές με την ομιλία του «Κλιματική αλλαγή: Μύθος και πραγματικότητα».

Οι μαθητές που συμμετείχαν σ’ αυτήν τη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με Διακεκριμένους  Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και να γνωρίσουν όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στον χώρο των Φυσικών Επιστημών. Ακόμα, ερευνητές  από το Ερευνητικό Κέντρο CERN  εξήγησαν την πορεία και τα  αποτελέσματα από τα τελευταία πειράματα στον επιταχυντή.

a1.JPGAFISSAsmall-FEM-2017.jpgeef.jpg

Συμμετοχή στην εκδήλωση «Οι μαθητές συναντούν τη Φυσική και η Φυσική μαγεύει»

eef1314

Στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου 2016, αριστούχοι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Σχολής μας συμμετείχαν στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών  με διακεκριμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αθηνών στο Αιγάλεω με θέμα:

Διαβάστε περισσότερα: Συμμετοχή στην εκδήλωση «Οι μαθητές...

Οι μαθητές συναντούν τη Φυσική και η Φυσική μαγεύει... Στα άδυτα μονοπάτια της γνώσης...

Αριστούχοι μαθητές του Λυκείου συμμετείχαν στη εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου 2013 στην Αθήνα.

Οι συμμετέχοντες μαθητές μας μέσα από την άμεση επικοινωνία τους με πανεπιστημιακούς δασκάλους και εξειδικευμένους ερευνητές είχαν τη δυνατότητα να κατανοήσουν σε βάθος θέματα της σύγχρονης φυσικής και να εισαχθούν στη σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο. Επίσης, το υψηλό επίπεδο γνώσης των διαλέξεων που παρακολούθησαν σε θέματα όπως η κοσμολογία, η αστροφυσική, ο μικρόκοσμος, κ.λπ. τους έδωσε την ευκαιρία να καλλιεργήσουν την κριτική και συνδυαστική σκέψη. 

Οι μαθητές συναντούν τη Φυσική και η Φυσική τους μαγεύει

Αριστούχοι μαθητές μας της Α΄ και Β΄ Λυκείου συμμετείχαν στη συνάντηση που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Νέας Φιλαδέλφειας στις 14, 15 και 16 Δεκεμβρίου 2012 στην Αθήνα. Σκοπός αυτής της πρωτότυπης και δημιουργικής εκδήλωσης ήταν οι συμμετέχοντες μαθητές, μέσα από την άμεση επικοινωνία τους με πανεπιστημιακούς δασκάλους, να κατανοήσουν σε βάθος θέματα της Φυσικής και να εισαχθούν στη σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο, καθώς και στις έννοιες που  την συγκροτούν, αποκτώντας κριτική και συνδυαστική σκέψη. Το επίπεδο γνώσης των διαλέξεων που παρακολούθησαν οι μαθητές ήταν υψηλό και αφορούσαν θέματα όπως η κοσμολογία, η αστροφυσική, ο μικρόκοσμος, η επιστήμη των υλικών κ.λπ. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να καταθέσουν την εμπειρία τους από τη συνάντηση και να γίνει μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.