ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ, 14-18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Μια μικρή ανάσα από τις καθημερινές σχολικές υποχρεώσεις τους πήραν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου από τις 14 έως και τις 18 Δεκεμβρίου 2015 κατά τη διάρκεια της πενθήμερης εκδρομής τους στη Θεσσαλονίκη. Πρώτη στάση στη γνωριμία τους με την πόλη η Πλατεία Αριστοτέλους, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί το εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επόμενος σταθμός η Βεργίνα με το ταφικό συγκρότημα των Μακεδόνων βασιλέων, όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο πρότυπο μουσείο και γνώρισαν την ιστορία και τη δόξα της μακεδονικής δυναστείας. Την ίδια ημέρα, οι μαθητές επισκέφθηκαν την Έδεσσα με τους καταρράκτες και τους παραδοσιακούς μύλους και τη Νάουσα, καταλήγοντας στο όρος Βέρμιο στον Αγ. Νικόλαο, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Η επόμενη ημέρα αφιερώθηκε στη γνωριμία των μαθητών με την ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης. Πρώτος σταθμός ο ναός του Αγ. Δημητρίου, μέσα από την ιστορία του οποίου γνώρισαν την εξέλιξη της βυζαντινής και μεταβυζαντινής τέχνης. Ακολούθησε η περιήγησή τους στην Άνω Πόλη και τα Κάστρα όπου απόλαυσαν την πανοραμική θέα. Τελευταίος σταθμός το Αρχαιολογικό Μουσείο και ο Λευκός Πύργος, για να γνωρίσουν τη μακραίωνη ιστορία της πόλης, ενώ μετά το τέλος της ξενάγησης περπάτησαν στη φημισμένη πλέον νέα παραλία της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ημέρα επισκέφθηκαν το Πλανητάριο NOESIS και παρακολούθησαν εκπαιδευτική προβολή με προσομοίωση του αστρικού ουρανού και του ηλιακού συστήματος σε πραγματικό χρόνο και με κίνηση στις τρεις διαστάσεις.

Τελευταίος σταθμός της εκδρομής η Καστοριά, μια πόλη γνωστή τόσο για τη λίμνη και τη φυσική ομορφιά της, όσο και για τα αρχοντικά των γουναράδων και τις εκκλησίες της. Την ιστορία της πόλης και τις εμπορικές σχέσεις των κατοίκων της με το εξωτερικό γνώρισαν οι μαθητές μέσα από την επίσκεψή τους στο Λαογραφικό Μουσείο και τη γλαφυρή εξιστόρηση της υπεύθυνης του Μουσείου, η οποία αναφέρθηκε διεξοδικά στον τρόπο ζωής περασμένων εποχών.

Την Παρασκευή, μετά από μια τελευταία βόλτα στην πόλη, οι μαθητές επιβιβάστηκαν στην αμαξοστοιχία της επιστροφής και έχοντας πλέον γεμίσει με ευχάριστες εμπειρίες ήταν έτοιμοι για να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους!

IMG_0024.JPGIMG_0051.JPGIMG_0063.JPGIMG_0066.JPGIMG_0076.JPGIMG_0082.JPG

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.