Καινοτόμα Προγράμματα Αγγλικών

British Council Saturday Creative School

Τα τμήματα British Council Saturday Creative School απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτά μαθητές της Σχολής μας, καθώς και εξωτερικοί μαθητές. Παρέχουν ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών και αθλητικών δραστηριοτήτων στα Αγγλικά, και διδάσκονται από έμπειρους και ειδικά καταρτισμένους καθηγητές του British Council και της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου. Προσφέρουν μία πλήρη εμπειρία στην εκμάθηση των αγγλικών δίνοντας έμφαση στην αυτοέκφραση, καθώς και στην προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη. Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα British Council Saturday Creative School.

The British Summer School in Athens

Το καλοκαίρι του 2013 η Σχολή μας σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο πραγματοποίησε το πρώτο British Summer School in Athens στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας στην Παλλήνη. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από εκπαιδευτικούς της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου και του British Council και απευθυνόταν σε μαθητές ηλικίας 5-13 ετών. Στόχος του προγράμματος ήταν η προσέγγιση της Αγγλικής γλώσσας μέσα από την Τέχνη, την Επιστήμη και τον Αθλητισμό με έμφαση στην επικοινωνία.     

Respect: A project for Social Inclusion

Το συγκεκριμένο project αποτελεί μέρος του διευρυμένου προγράμματος διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας. Σχεδιάστηκε από το British Council αποκλειστικά για τους μαθητές μας και υλοποιείται από τους καθηγητές της Σχολής μας υπό την καθοδήγηση του C. Parry, Academic Manager of the British Council.    

Στόχος του σχεδίου εργασίας είναι να εξοικειώσει τους μαθητές με την έννοια της διαφορετικότητας, την αναγνώριση και το σεβασμό της ισότητας, τη δυνατότητα επίλυσης των διαφορών και της ένταξης στην κοινωνία, να αναπτύξει και να προάγει σημαντικές κοινωνικές αξίες της ζωής μέσω της Αγγλικής γλώσσας.

Η ολοκλήρωση του προγράμματος θα βοηθήσει τους μαθητές να:

  • αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις αλλαγές και προκλήσεις της ζωής
  • εκφράσουν και να μοιραστούν τις απόψεις τους με κριτική διάθεση
  • ενδιαφέρονται για την κοινωνική ευημερία και να αισθάνονται υπεύθυνοι ως πολίτες.

Η υλοποίηση του προγράμματος έχει διαθεματικό χαρακτήρα και εμπλέκει γνωστικά πεδία όπως αυτό της ιστορίας, της γεωγραφίας, της επιστήμης, της πληροφορικής και της λογοτεχνίας.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που φέρνει τους μαθητές σε επαφή με τη χρήση της γλώσσας και την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων με έμμεσο τρόπο (immersion programme).

Events

Οι μαθητές μας συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία διοργανώνει το British Council σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας σε μορφή εργαστηρίων αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα.

Τη σχολική χρονιά 2012-13, υλοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Imagine Peace” στο πλαίσιο του οποίου οι μαθητές έλαβαν μέρος σε παιχνίδια και δράσεις για την εκεχειρία και το Ολυμπιακό πνεύμα με τη συνοδεία Ελλήνων Ολυμπιονικών και εξειδικευμένων καθηγητών του British Council.

Τη σχολική χρονιά 2013-14, υλοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Respecting Diversity: Say No to Bullying” στο πλαίσιο του οποίου οι μαθητές παρακολούθησαν δράσεις και συζήτησαν σχετικά με το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και τρόπους αντιμετώπισής του.    

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.