Εκπαιδευτικές επισκέψεις - Νοέμβριος 2015

Η Α΄ Γυμνασίου στο Μουσείο Ηρακλειδών

Στις 12 Nοεμβρίου οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Ηρακλειδών στην περιοχή του Θησείου. Με την καθοδήγηση εξειδικευμένων καθηγητών οι μαθητές μας περιηγήθηκαν σε αίθουσα με διάφορα διαδραστικά εκθέματα στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά». Μέσα από ευχάριστες και βιωματικές δραστηριότητες με στόχο την εκλαΐκευση και την κατανόηση της επιστημονικής σκέψης των Μαθηματικών, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο των Μαθηματικών και με βασικές έννοιές τους. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση μίας διαδραστικής παρουσίασης με θέμα το Πυθαγόρειο θεώρημα και τις εφαρμογές του. 

1.jpg6.jpg8.jpg9.jpg10.jpg11.jpg

Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου «ταξίδεψαν» στη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά, για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με τη Βυζαντινή Ιστορία που διδάσκονται κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Το πρόγραμμα αυτό είχε ως θέμα «Μια μέρα στο βυζαντινό λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, επιστημονικό εργαλείο του προγράμματος: Ιστοσελίδα «Travelogues – Με το βλέμμα των περιηγητών». Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλοι ταξίδεψαν για λίγο στη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη μέσα από μία διαδραστική παρουσίαση, που τους έδωσε την ευκαιρία να  συνειδητοποιήσουν τη ζωτική σημασία του  λιμανιού αυτής της πόλης. Αφού ενημερώθηκαν για τις ανασκαφές και τα ευρήματα  της περιοχής, χωρίστηκαν σε ομάδες παιχνιδιού,  για να συνθέσουν  παζλ με φωτογραφίες  από την παρουσίαση που παρακολούθησαν.

 Ήταν, λοιπόν, μια επίσκεψη που συνδύαζε ενημέρωση, δράση και ψυχαγωγία! 

1.JPG2.JPG3.JPG4.JPG5.JPG6.JPG

Η Γ΄ Γυμνασίου στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Στις 12 Νοεμβρίου οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οδοιπορικό στην Αθήνα της Οθωμανικής εποχής» του Ιδρύματος Λασκαρίδη, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας.

Οι μαθητές γνώρισαν την Αθήνα εκείνης της περιόδου μέσα από εικόνες και κείμενα Ευρωπαίων περιηγητών που ταξίδευαν στον χώρο της Μεσογείου και αποτύπωναν τις εμπειρίες τους σε έργα που σώζονται μέχρι σήμερα. Ποικίλες πτυχές του προγράμματος, όπως η διοικητική οργάνωση της πόλης, η οικονομική δραστηριότητα, η κοινωνική διαστρωμάτωση, τα μνημεία της που απέκτησαν διαφορετική μορφή και χρήση, αλλά και η καθημερινή ζωή των κατοίκων, τα ήθη και τα έθιμα κάθε εθνοτικής ομάδας κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών και αποτέλεσαν σημαντική πηγή άντλησης ιστορικών πληροφοριών.

1.png2.png3.png

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.