Μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου πρεσβευτές της δράσης SaferInternet.gr

 

6

 

Για 13η συνεχή χρονιά γιορτάστηκε η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe, στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016 η Δράση Saferinternet.gr που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe, οργάνωσε με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κλειστή θεματική ημερίδα με θέμα  "Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο!" στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

 

Οι μαθητές του Γυμνασίου της Σχολής μας, Όλγα Μουτζούρη, Οδυσσέας Περαντζάκης, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, Αλέξανδρος Καρκαλέτσης, Δημήτρης Αυλωνίτης, Μανώλης Λεγάκης, Θανάσης Κωτούλας και οι μαθητές του Λυκείου μας Βανέσσα Καραμπλιά και Βασίλης Φελέκης, όλοι τους μέλη του πάνελ νέων και πρεσβευτές της παραπάνω Δράσης, παρουσίασαν αντιπροσωπευτικές εργασίες μαθητών από σχολεία όλης της χώρας, για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και του διαδικτυακού εκφοβισμού. Τέλος, κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για τον ρόλο των εφήβων, της οικογένειας, του σχολείου, της Πολιτείας και της βιομηχανίας του διαδικτύου για ένα δημιουργικό άρα και ασφαλέστερο Διαδίκτυο που όλοι είναι συνυπεύθυνοι.

 

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα ο κ. Λ. Αντωνακόπουλος, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Google Ελλάς ο κ. Δ. Κολοκοτσάς και ο Αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Τεχνολογίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ο κ. Σ. Πολυκαλάς.

Η εκδήλωση προβλήθηκε σε live streaming και την παρακολούθησαν σχολεία από όλη την Ελλάδα.  

 

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.