Βραδιά του Ερευνητή 2019

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 μαθητές του Λυκείου συμμετείχαν στη Βραδιά του Ερευνητή που πραγματοποιήθηκε στο  εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων. Βασικός στόχος της Βραδιάς ήταν η ανάδειξη του έργου των ερευνητών και της σπουδαιότητας του ρόλου τους στην επιστήμη και την κοινωνία και, στη συνέχεια, η προβολή του στο ευρύ κοινό. Φέτος η βραδιά συνδέθηκε με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2019 και περιέλαβε ειδικό αφιέρωμα με θέμα «Αθλητισμός: Κληρονομιά, καινοτομία». Γενικότερα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά καινοτόμα ερευνητικά επιτεύγματα από τις Σχολές του Πολυτεχνείου και των Πανεπιστημίων της Αθήνας. Μεταξύ των ερευνητικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν πρωτότυπα πειράματα με νανοϋλικά, εφαρμογές laser, μετρήσεις ραδιενέργειας κ.α.

vradia

 

Νεοκλασικά κτήρια της Αθήνας και…ηλεκτρόνια!

Μαθητές του Λυκείου της Σχολής μας έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό “Beamline for Schools competition 2019” που οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών CERN. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, η ομάδα των μαθητών με την επωνυμία “The Greek Stones” σχεδίασε ένα επιστημονικό πείραμα σε μια δέσμη σωματιδίων, την περιγραφή και τα πορίσματα του οποίου κατέθεσε στη γραπτή πρόταση με τον τίτλο “Neoclassical buildings of Athens”. Την πρόταση των μαθητών μας συνόδευε το video https://youtu.be/QdTT_nvZJw0.

beaml

Δόκιμοι Ερευνητές 2019

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστήμων (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» έδωσε την ευκαιρία σε νέους με πάθος για την έρευνα να γνωρίσουν από κοντά τη ζωή του ερευνητή. Μετά την επιτυχή του συμμετοχή στον διαγωνισμό που οργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστήμων (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», ο μαθητής της Β΄ Λυκείου της Σχολής μας Κωνσταντίνος Φιλίππου προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε ημερίδα ενημέρωσης για τη Σύγχρονη Φυσική. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «Δόκιμοι ερευνητές 2019».

dokimoi-erevnites

Επιλογή ομάδων μαθητών για συμμετοχή στη 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - European Union Science Olympiad, EUSO 2019

Στις 8 Δεκεμβρίου 2018 η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) πραγματοποίησε την πρώτη φάση του Πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού για την επιλογή τριμελών ομάδων μαθητών Λυκείου που θα συμμετάσχουν στην 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών, EUSO 2019. Σκοπός της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών είναι η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών και η εξοικείωση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές της Σχολής μας Αυγερίκος Γιώργος, Ελχούτ Διονύσης και Ρίζος Ανδρέας εκπροσώπησαν το Σχολείο μας στον τοπικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια του ΕΚΦΕ Παλλήνης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.