Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2012

Για 9η συνεχή χρονιά εορτάστηκε η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την Τρίτη, 07/02/2012, η Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe, οργάνωσε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα: «Ανακαλύψτε τον Ψηφιακό Κόσμο μαζί με ασφάλεια». Το δεκαπενταμελές του Γυμνασίου μας, μέλη της παραπάνω Δράσης, συμμετείχαν στην εκδήλωση. Εκπρόσωποι από την εταιρεία Google (μηχανή αναζήτησης, youtube κ.ά), τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ανέπτυξαν τα προβλήματα που προκύπτουν από τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης (όπως είναι η ηλεκτρονική απάτη- online reputation, η παράνομη συμπεριφορά, η συνάντηση «αγνώστων» μέσω facebook), ο ελλιπής γονικός έλεγχος, ο εθισμός στα ηλεκτρονικά μέσα.

Στην εκδήλωση, η Σχολή μας συμμετείχε και ως «πρεσβευτής» της ημέρας αυτής παρουσιάζοντας poster που δημιούργησαν οι μαθητές του Δημοτικού της Σχολής και spot που υλοποίησαν οι μαθητές του Γυμνασίου. Η Υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων συνεχάρη τους μαθητές μας για την ενεργό συμμετοχή τους στα θέματα της ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

 

Το video που υλοποίησαν οι μαθητές του Γυμνασίου σε σενάριο των μαθητών του δεκαπενταμελούς, κέρδισε το 2ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο στον Διαγωνισμό Safer Internet Day 2012 (SID 2012).

DSCN0253.JPGDSCN0261.JPGDSCN0263.JPGscan.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.