Παιδιά στη μάχη για ασφαλές Διαδίκτυο...

Διαβάστε το άρθρο της Καθημερινής όπου οι μαθήτριες του Σχολείου μας, Μαρίνα και Βανέσσα Καραμπλιά, μιλούν για τις εμπειρίες τους σχετικά με τη συμμετοχή τους στο συμβούλιο Νέων (Youth Panel) του Safer Internet Hellas και εκφράζουν τις απόψεις τους για το θέμα της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

kathimerini safer

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2014

Για 11η συνεχή χρονιά γιορτάστηκε η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe, στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Την Τρίτη, 11/02/2014  η Δράση Saferinternet.gr που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe, οργάνωσε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» στην Αγ. Παρασκευή με θέμα: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο και με επίκεντρο τα παιδιά και τους νέους.

Μαθητές από το δεκαπενταμελές του Γυμνασίου μας, πρεσβευτές της παραπάνω Δράσης συμμετείχαν στην εκδήλωση ως οικοδεσπότες της. Παρουσίασαν τα θεατρικά δρώμενα που ετοίμασαν παιδιά δημοτικών σχολείων και απηύθυναν ερωτήσεις  στους εκπροσώπους από την εταιρεία Google, τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο σχετικά με τα  προβλήματα που προκύπτουν από τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης (όπως είναι η ηλεκτρονική απάτη - online reputation, η παράνομη συμπεριφορά, η συνάντηση «αγνώστων» μέσω facebook) και τον εθισμό στα ηλεκτρονικά μέσα

DSCN0809.JPGDSCN0816.JPGDSCN0819.JPGDSCN0866.JPGDSCN0932.JPG

Ο εορτασμός παρουσιάστηκε ζωντανά μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση http://vod.sch.gr/video/iptv/646 και καλύφθηκε ειδησιογραφικά από τον ΑΝΤΕΝΝΑ (Δείτε το βίντεο εδώ). 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.