Εκδήλωση με θέμα «Η ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

1

Το Τμήμα Θετικών Επιστημών και Ν.Τ. του Γυμνασίου της Σχολής μας, οργάνωσε εκδήλωση την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 με θέμα: «Η ασφάλεια στο Διαδίκτυο» με προσκεκλημένους ομιλητές τον κ. Γιώργο Κορμά, Εκπρόσωπο του Εθνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και τον κ. Βαγγέλη Καρκαλέτση, υπεύθυνο της ομάδας ρομποτικής του «Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημότριτος».

Ο κ. Κορμάς εξήγησε τα προβλήματα που προκύπτουν από την  αλόγιστη χρήση του Διαδικτύου όπως τον εθισμό στα ηλεκτρονικά μέσα, τη συνάντηση «αγνώστων» μέσω facebook και  την παράνομη συμπεριφορά. Στη συζήτηση που ακολούθησε οι μαθητές  εντόπισαν  λάθη ή  παραλείψεις των εταιρειών που κατασκευάζουν και εμπορεύονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οδηγούν τα παιδιά σε ανυποψίαστα και εύκολα θύματα του Διαδικτύου.

Τέλος, ο κ. Καρκαλέτσης τους επισήμανε ότι το Διαδίκτυο είναι ένα περιβάλλον που φτιάχτηκε από ενήλικες, για τους ενήλικες και δεν έχει, ενώ θα έπρεπε, συγκεκριμένους κανόνες και όρια. Γι αυτό τους παρότρυνε να ασχοληθούν με τα «ωφέλιμα μονοπάτια» του Διαδικτύου δηλαδή το δημιουργικό Internetκαι να μάθουν προγραμματισμό και ρομποτική.

2.JPG3.JPG4.JPG

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.