Σπουδές στη Γαλλία και σε γαλλόφωνα πανεπιστήμια

Όλο και περισσότεροι φοιτητές από όλο τον κόσμο επιλέγουν τα τελευταία χρόνια τη Γαλλία ή γαλλόφωνα πανεπιστήμια για τις σπουδές τους. Οι Έλληνες που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Γαλλίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο υπολογίζονται περίπου στους 2.300.

Για τους μαθητές, λοιπόν, που θα επιλέξουν να σπουδάσουν στη Γαλλία, το Σχολείο μας παρέχει ένα διευρυμένο πρόγραμμα σπουδών ως προς τις ώρες διδασκαλίας των Γαλλικών και το περιεχόμενο του μαθήματος. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο εξασφαλίζει, παράλληλα με τη δυνατότητα απόκτησης του επιπέδου Β2 του DELF, που αποτελεί διαβατήριο για την εισαγωγή στα γαλλικά πανεπιστήμια, μια πολύπλευρη προσέγγιση της γλώσσας μέσα από λογοτεχνικά κείμενα, πηγές πολιτιστικού ενδιαφέροντος αλλά και βιωματικά εργαστήρια.

Το Σχολείο μας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους υπευθύνους του τμήματος του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδας, που προετοιμάζει τους μαθητές για τις σπουδές τους στη Γαλλία, και οργανώνει ενημερωτικές συναντήσεις για τους μαθητές μας και τους γονείς τους.

Το Σχολείο μας επιδιώκει την έγκαιρη και έγκυρη προετοιμασία των μαθητών του για σπουδές σε γαλλικά πανεπιστήμια από εξειδικευμένους στον τομέα αυτό καθηγητές σε ειδικά τμήματα, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδας.Στα τμήματα αυτά, που απευθύνονται σε μαθητές της Β΄ και Γ' τάξης του Λυκείου, καλλιεργούνται ακαδημαϊκές δεξιότητες απαραίτητες για τις σπουδές τους.

Επιπλέον, στο τελικό στάδιο οι μαθητές μας θα ετοιμάσουν έναν πλήρη φάκελο (βιογραφικό σημείωμα, συνοδευτική επιστολή, πιστοποιητικό γλωσσομάθειας κ.λπ.), που θα τους επιτρέπει να κάνουν αίτηση σε γαλλικά πανεπιστήμια.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.