"Το σύμπαν στα χέρια σας"

galfard-afisa

Ο Christophe Galfard, με αφορμή το βιβλίο του ‘Το σύμπαν στα χέρια σας’, σε μετάφραση του Μιχάλη Μακρόπουλου των εκδόσεων Καλέντη, ταξίδεψε το κοινό που βρέθηκε στη Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπολου στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον του σύμπαντος.Ξεκινώντας από τη Γη και τον γαλαξία μας, πετάξαμε μακρία σε γαλαξίες δισεκατομμύρια έτη φωτός μακρία και αγγίξαμε την άκρη του σύμπαντος, προσεγγίζοντας με αυτό τον τρόπο την αρχή του.Την εκδήλωση προλόγισε ο κ.Παναγιώτης Φιλντίσης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ενώ μετά την ομιλία μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαρία να παρατηρήσουν τη Σελήνη, το Δία και άλλους αστερισμούς και πλανήτες με τη βοήθεια των τηλεσκοπίων της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης ‘ΔΙΟΣ ΚΟΥΡΟΙ’.

 

Βιογραφικό του Christophe Galfard

Ο Christophe Galfard γεννήθηκε το 1976 στη Γαλλία. Σπούδασε εφαρμοσμένα μαθηματικά και θεωρητική φυσική. Πήρε το διδακτορικό του στο Κέμπριτζ με εποπτεύοντα καθηγητή το διάσημο αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ, με τον οποίο συνεργάστηκε για τη συγγραφή του πρώτου βιβλίου της τριλογίας του με τον τίτλο Ο Πρίγκιπας των Νεφών, που μεταφράστηκε σε οκτώ γλώσσες και τιμήθηκε με πολλά βραβεία Νεανικής Επιστημονικής Λογοτεχνίας, καθώς και το βραβείο μετάφρασης από την Εταιρεία Ελλήνων Μεταφραστών. 

Προικισμένη προσωπικότητα με απαράμιλλο χιούμορ και ευγλωττία, ο Christophe Galfard είναι αφοσιωμένος στη διάδοση των σύγχρονων επιστημονικών κατακτήσεων στο ευρύ κοινό, ιδιαίτερα στη Γαλλία και την Ευρώπη, όπου έχει δώσει διαλέξεις σε ακροατήρια άνω των 50.000 ατόμων, κάθε ηλικίας και προέλευσης. Από το 2012 εμφανίζεται στην εκπομπή «28 min» της Elisabeth Quin στο γαλλικό κανάλι Arte.TV, παρουσιάζοντας επιστημονικά θέματα. Τον Σεπτέμβριο του 2013, διοργάνωσε ένα σόου με πυροτεχνήματα και τρισδιάστατες εικόνες, με θέμα την ιστορία του σύμπαντος, το οποίο παρουσιάστηκε ζωντανά στην επιχειρηματική συνοικία La Défense του Παρισιού, και το παρακολούθησαν 60.000 άνθρωποι σε μία παράσταση, ενώ μίλησε και στο συνέδριο TEDx που διοργανώθηκε στην ίδια πόλη. 

Ο Christophe Galfard έχει επισκεφθεί αρκετές φορές την Ελλάδα με αφορμή την έκδοση των βιβλίων του που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καλέντη. Προσκεκλημένος από το Ίδρυμα Ευγενίδου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, καθώς και σχολεία, πραγματοποιεί επιτυχημένες παρουσιάσεις, όπου μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την επιστήμη, να αγαπήσουν τη φυσική, να κατανοήσουν καλύτερα τον πλανήτη μας και το κλίμα του και πάνω απ’ όλα να ευαισθητοποιηθούν οικολογικά.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.