Διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας «Ο Πυθαγόρας»

pyth

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή της, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία (Ε.Μ.Ε.) προχωρεί στη δημιουργία ενός νέου διαγωνισμού με το όνομα «Ο Πυθαγόρας». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ε.Μ.Ε. στην ιστοσελίδα της, «το όλο εγχείρημα θα χαρακτηρίζεται από την ανάδειξη βασικών πτυχών της μαθηματικής σκέψης, έτσι όπως η έρευνα της Διδακτικής των Μαθηματικών έχει υποδείξει και φιλοδοξεί να αναδείξει τη συμμετοχική άμιλλα μεταξύ των μαθητών και όχι τον ανταγωνισμό. Η μαθηματική σκέψη μπορεί να γίνει κτήμα όλων των μαθητών».

Έτσι, ο νέος διαγωνισμός θα λειτουργεί σε διαφορετικό επίπεδο στόχων, οργάνωσης και περιεχομένου από τους προηγούμενους διαγωνισμούς, θα διατηρεί ως σημαντικότατη επιδίωξή του την ανάπτυξη των βασικών μαθηματικών ικανοτήτων των μαθητών, όπως είναι η μαθηματική σκέψη και η αξιοποίηση των κύριων κεκτημένων μαθηματικών εννοιών και διαδικασιών. Επιμέρους στόχοι του διαγωνισμού θα είναι:

  • Η καλλιέργεια του αναλυτικού τρόπου σκέψης και όχι η απλή ανάκληση γνώσεων.
  • Η ανάδειξη των μαθηματικών ως εργαλείου για την αντιμετώπιση θεμάτων σχετιζόμενων με την καθημερινή ζωή.

Ο διαγωνισμός αυτός επιχειρεί να «ελέγξει» την ικανότητα του μαθητή να σκέφτεται με τα εφόδια που του προσφέρουν τα Μαθηματικά. Πρόθεση της Ε.Μ.Ε. είναι η προώθηση μιας μαθηματικής παιδείας που δεν θα επικεντρώνεται στη στείρα απομνημόνευση, αλλά θα καλλιεργεί την κριτική ικανότητα και την μαθηματική σκέψη των μαθητών. Για τον λόγο αυτόν παρέχεται στους μαθητές την ώρα της εξέτασης και η αντίστοιχη θεωρία.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ Δημοτικού, καθώς και Α΄ και Β΄ Γυμνασίου.

Η Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου χαιρετίζει τέτοιες ενέργειες και στηρίζει τον διαγωνισμό με την συμμετοχή της ως εξεταστικού κέντρου τόσο για του μαθητές της Σχολής όσο και για μαθητές άλλων σχολείων της ευρύτερης περιοχής. Απαραίτητο για την συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι η συμπλήρωση της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης καθώς και η καταβολή του ποσού των 10€ για μια ετήσια συνδρομή στο νέο περιοδικό της ΕΜΕ με τίτλο «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ».

Οδηγίες για την συμμετοχή μαθητών άλλων σχολείων.

Ο νέος διαγωνισμός της ΕΜΕ, ‘’Ο Πυθαγόρας’’, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 στη Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, η οποία είναι εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές της, αλλά και για μαθητές της ευρύτερης περιοχής.

Για τη συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των εξεταστικών κέντρων, είναι η καταβολή του ποσού των 10 ως ετήσιας συνδρομής στο νέο περιοδικό της ΕΜΕ «Πυθαγόρας». Η συνδρομή αυτή αποτελεί τη μόνη επιβάρυνση των συμμετεχόντων.

Το χρηματικό ποσό θα πρέπει να κατατεθεί στην κεντρική γραμματεία της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου (Ν. Μίληση 3, Παλλήνη) μέχρι την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019. Εκεί θα πρέπει να συμπληρώσετε και να καταθέσετε υπογεγραμμένη την υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής. Με το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, η Σχολή μας θα καταθέσει το συνολικό ποσό των συμμετεχόντων σε τραπεζικό λογαριασμό της ΕΜΕ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (http://www.hms.gr/pythagoras/).

 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. ΜΙΛΗΣΗ 3, ΠΑΛΛΗΝΗ

ΑΡ. ΓΕΜΗ:1104201000

Θέσεις Εργασίας

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

vellum mono daad
senja

Social Connect

Συνδεθείτε μαζί μας και κρατήστε επαφή.